40 Bin Öğrenciye Değerler Eğitimi Semineri

40 Bin Öğrenciye Değerler Eğitimi Semineri
Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 40 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine yönelik eğitim seminerleri düzenliyor.Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere katılan Büyükşehir Belediye...

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında 40 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine yönelik eğitim seminerleri düzenliyor.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri ve büyük ilgi gören Medeniyet Okulu Projesi’nin Konya’nın 31 ilçesinde değerler eğitimi vermeye devam ettiğini söyledi. Bizi biz yapan, aile yapan, bu toprağın evladı, vatanının bir ferdi yapan değerlerin öğrencilere öğretilmesi ve ailelere de aktarılması amacıyla başlatılan projeye katkı yapanlara teşekkür eden Başkan Akyürek, “Çalışmalarımız 7’den 70’e herkese yönelik olarak devam edecek” dedi.
Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, Medeniyet Okulu Proje nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bu şekilde eğitimlerin daha kalıcı olacağına inanıyoruz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte tüm okullarımıza bu eğitimi vermeye gayret edeceğiz” diye konuştu. Eğitim seminerlerinde Hazreti Ömer’in yanı sıra; Fatih Sultan Mehmed, Nasreddin Hoca, Keloğlan gibi karakterlerle çocuklara hoşgörü, cömertlik, adalet ve dürüstlük gibi konularla değerler eğitimi anlatılıyor.
Seminerler merkezle birlikte Çumra, Seydişehir, Akşehir ve Ereğli’de de yapılıyor.