3 KİŞİʹNİN ÖLÜMÜNE 5 YIL HAPİS

3 KİŞİʹNİN ÖLÜMÜNE 5 YIL HAPİS
Sürücü, son sözlerinde "Elimden geleni yaptım ama kurtaramadım" dedi.
Sürücü, son sözlerinde "Elimden geleni yaptım ama kurtaramadım" dedi.
 
Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesiʹnde tankerin at arabasına çarpması sonucu 3 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması nedeniyle açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya ʹtaksirle ölüme sebebiyet vermekʹ suçundan tutuklu bulunan tanker sürücüsü Hüseyin Kökdere, avukatı ve yakınları katıldı. Kazada ölenlerin yakınları şikayetçi olurken, savcı sanık hakkında TCKʹnın 85/2 maddesi gereğince 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı, müvekkilinin kazada suçsuz olduğunu ve 6 aydır tutuklu bulunduğunu, tüm iyi hallerin uygulanarak karar verilmesini ve tahliye edilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık Kökdere ise, "At arabasının önüme çıktığını fark edince elimden geleni yaptım ama kurtaramadım, takdir mahkemenin" dedi.
Mahkeme heyeti sanığı ikinci derecede suçlu bularak 6 yıl hapis cezası verdi, bu cezayı da 62. maddeyi uygulayarak 5 yıla indirdi.

Kaza, 31 Ağustos 2009 tarihinde Konya-Karaman Karayoluʹnun 27. kilometresinde meydana gelmişti. Tarlalarından İçeri Çumra kasabasına dönmek için tali yoldan çıkan Zeki (50), eşi Ümmü (45), çocukları Mustafa (12) ve İbrahim Çelikʹin (6) bulunduğu at arabasına Hüseyin Kökdere (30) idaresindeki 42 HC 685 plakalı tanker çarpmıştı. Kazada, tankerin altında sıkışan at arabası, yaklaşık 150 metre sürüklenmiş, baba Zeki, eşi Ümmü ve oğulları İbrahim Çelik olay yerinde hayatını kaybetmiş, diğer oğulları Mustafa
Çelik ise yaralanmıştı.