3. KENTFOR Sona Erdi

3. KENTFOR Sona Erdi
KMÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenen ve Hacettepe Üniversitesi Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Karaman Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen 3. KENTFOR, kapanış ve değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.

Üniversite ve il protokolü, bilim insanları, araştırmacılar ve davetlilerin katılımıyla ‘Yerel Kalkınma ve Siyasal-Toplumsal Dönüşüm Bağlamında Kent ve Çevre Yönetimi’ teması ile gerçekleştirilen program kapsamında, sanayileşmeden yerel kalkınmaya, çevre politikalarından akıllı kentlere, yerel yönetimlerden hizmet yönetimine, kent sosyolojisinden toplumsal cinsiyete, kentsel planlamalardan göç ve güvenliğe kadar 16 farklı alt konu çerçevesinde 23 farklı oturumda 79 bildiri sunuldu.
3. KENTFOR Düzenleme Kurulu Başkanı ve KMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Oktay Başkanlığında gerçekleştirilen kapanış oturumunda ilk olarak söz alan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kemal Öktem, oturumlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Maddi manevi bütün destekleri, alt yapısı ve misafirperverliği için Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine, şehrinize, üniversitenin bütün yetkililerine ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Ufuk açıcı, dinlendirici ve faydalı bir program oldu. Sonraki dönemlerde düzenleyeceğimiz toplantılarda kendimizi daha çok geliştireceğimizi ve gelişmeye her daim açık olacağımızı ümit ediyorum.” dedi.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Bulut ise, KENTFOR’un çalıştay tarzına dönüştürülüp bilginin genişliği ve doyurucu olması açısından daha uzun sürmesi gerektiği önerisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti.
Merkez Valisi Kayhan Kavas, yerelleşmenin uzun bir yolculuk olduğunu belirterek, “Dünyada ve Türkiye’de merkezileşme oluyor. Yerelleşme çok gündemde değil. Yerelleşme artık gerçek hayata uygulanmalı. Kentsel ve kırsal alan kavramlarını tekrar gözden geçirerek bir dahaki toplantıda değerlendirmeliyiz. Emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
4. KENTFOR’u daha spesifik ve kritik konuları ele alarak düzenleyeceklerinin müjdesini veren Hacettepe Üniversitesi HÜYAM Müdürü Prof. Dr. Uğur Ömürgönülşen ise “3. KENTFOR’da iki gün boyunca iki özel oturum, bir serbest kürsü ve 79 bildiri sunuldu. İki gün boyunca süren maraton başarıyla tamamlandı. 3. KENTFOR organizasyonuna katılan emeği geçen, sunum yapan herkesin eline, ayağına, diline sağlık.” dedi.
Program da son olarak söz alan 3. KENTFOR Düzenleme Kurulu Başkanı ve KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, “Çok sayıda bilim insanının üniversitemize gelmesinden ve böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan fevkalade mutlu, onurlu ve gururluyuz. Katkılarından dolayı başta üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’e, Karaman Belediyesine, Hacettepe Üniversitesine, emeği geçen tüm akademik ve idari personele çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
3. KENTFOR, kapanış oturumu, değerlendirme konuşmalarının ardından Karaman’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin gezilmesiyle birlikte sona erdi.