3D GÖRSELLEŞTİRME NEDİR ?

3D GÖRSELLEŞTİRME NEDİR ?
3D Görselleştirme , 2D planların sanatçının kendi yorumuna göre 3D proje haline getirilmiş halidir. Bu esnada çok farklı programlar kullanılarak çalışmanın son aşamasına getirilmesi amaçlanır.

Bu meslek sektör de üç boyutlu ev çizimi, dış cephe render gibi kelimelerle isimlendirilmiştir. Bir çok 3d program kullanılarak yapılmaktadır.

Bir çok kısımda ve alanda kullanılan 3D görselleştirme işi , çok geniş bir kitleye hitap etmekle beraber, en çok kullanıldığı alan

Mimari görselleştirme ve
Mimari Modelleme alanlarıdır.

Mimari çizim teknikleri Kullanılarak, Autocad ve çeşitli 2D çizim programlarında hazırlanan projelerin, 3 boyutlu mimari çizim programları kullanılarak detaylandırılmasınada görselleştirme denir.

3D görselleştirmede kullanılan 3 boyutlu çizim programları‘nın kullanımı ve hakimiyeti önemlidir, tasarlanan eskiz ve autocad planlarının 3d boyutlu programa aktarılması, kişinin 3d çizim programında ne kadar deneyimli olduğu ile ilgilidir.


Bu deneyim, 2D Dwg projelerini okuma , ölçülü çalışma, görünüş ve kesitleri anlama gibi bazı önemli konuları içermektedir. 3D modelleme yapacak kişilerin bu bilgileri öğrenmeleri ve kendileri bu alanda yetiştirmeleri, 3D görselleştirmenin ana hatlarını oluşturmaktadır.

Bu konuları öğrenmek belirli bir zamanı kapsamaktadır, 3D görselleştirme işi sabır gerektiren ve uzun yıllara yayılan bir meslektir. Bu konuda kendinizi geliştirmeniz bu konu üzerinde ne kadar süre harcadığınız ve kimlerden 3D eğitim aldığınızla ilgilidir.

3D görselleştirme kişinin kendi çabası ve vizyonu ile 2-3 yıllık bir zaman diliminde öğrenilebilir, fakat 3D eğitim alarak bu süre çok daha az zamana çekilebilir.

Mimari Görselleştirme şu Ana hatları kapsamaktadır ;

Modelleme , Kaplama Kullanımı , Işık Kullanımı , Render Ayarları , Photoshop ile renk ve ışık düzenlemelerimi gibi geniş bir alanları kapsamaktadır. Bu önemli maddeler üzerinde sıkça çalışılıp, testler yapılması ve konuların üzerinde sabırla durulması gerekmektedir.

Aynı zamanda Hikaye bu işin aslında en önemli kısmını oluşturmaktadır.Mimari görselleştirmede konu dediğimiz olay, görselleştirmeye can katan en önemli unsurdur.

Hikaye niye bu kadar önemli ? bir soru sorduğunuzu hissediyorum..


Görselleştirme işiyle uğraşan kişilerin özellikle orta ve iyi seviyedeki kişilerin hepsi yukarıda saydığımız temel kalıp olan yani bu özellikleri kullanırlar.

Modelleme , Kaplama Kullanımı , Işık Kullanımı , Render Ayarları , Photoshop ile renk ve ışık düzenlemelerinin hepsini yaparlar.

Ama yapılmayan tek şey , yapılan çalışmalara bir hikaye eklemek ve onu bir konu ile bağlamaktır.Çalışmaya renk katan derinlik katan bir dinamiklik olması önemlidir.

3D projeye katacağınız farklı etkiler, çalışmanın kalite seviyesini bir üst düzeye çekecektir.

 

Aynı zamanda tüm bu saydıklarımızı yaptığınızda ise sonuç olarak Mimari Görselleştirmede Portföy yapılması gerekmektedir. Yapmış olduğunuz kaliteli görsel çalışmalarınızın sunum aşamasına getirilip, internet ortamında yayınlanmasına portföy denir.

Kaliteli bir portföy için ,her çalışmanız sunum dosyasına yer almamalı ve sadece üst düzey çalışmalarınızı bu albümde bulundurmalısınız.

Görselleştirme de rakiplerinizden bir kademe daha bir üst kulvarda olmak istiyorsanız , Portföy oluşturmak ve bunu sunum için hazır hale getirmek önemlidir.

Yapmış olduğunuz bu 3D proje ve Mimari görselleştirme çalışmalarınızı , ilgili firmalara yollamak suretiyle iş alanlarınızı genişletebilirsiniz.