30 bin feette erken doğum

30 bin feette erken doğum
Bali’den Los Angeles’a giden Çin Havayolları uçağında bulunan 7 aylık hamile bir kadın doğum sancılarının tutması sonucu 30 bin feet yükseklikte erken doğum yaptı.

Tayvanlı 7 aylık hamile bir kadın Endonezya’nın Bali adasından Los Angeles’a Çin Havayolları ile yolculuk yaptığı sırada sancısı tuttu. Kabin memurlarına haber veren kadına ilk yardım yolculardan geldi. Hamile kadın için öncelikle üç koltuk ayrıldı ve battaniye serildi. Şans eseri uçakta bulunan bir doktor hamile kadının yardımına koştu ve 19 saat süren uçak yolculuğunun 6. saatinde doğum gerçekleştirildi. Tayvanlı kadının sağlıklı bir kız bebeği dünyaya geldi.
Doğumu kaydeden yolculardan Amira Rajput, hamile kadının çok güçlü olduğunu ve kadının doğum yaparken stres yaşamaması için yolcuların sessiz ve sakin kaldığını söyledi. Rajput’un kaydettiği görüntüye yeni doğan bebeği tutan kabin görevlilerin heyecanı ve yolcuların doğumun gerçekleşmesinin ardından sevinç gösterisinde bulunmaları ve alkış tutmaları yansıdı. Pilot anne ve bebeğin kontrol amaçlı hastaneye götürülmesi için Alaska’ya acil iniş gerçekleştirdi. Anne ve bebeğin de sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Geriye tek bir sorun kaldı. Uçakta doğan bebek hangi ulusun vatandaşı olacak? Edinilen bilgiye göre doğumun yapıldığı hastanede bebeğin hangi ülke vatandaşı olacağına karar verilecek.
Tayvanlı kadının 32 haftadan daha az hamilelik sürecinde olduğu için uçağa normal yolcu statüsünde kabul edildiği bildirildi. Çin Havayolları uçağı, kadını ve bebeğini Alaska’ya bıraktıktan sonra yakıt ikmali yaparak yeniden Los Angeles’a doğru yola çıktı ve 3 saat gecikmeli olarak nihai hedefine vardı.