30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajları
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajları

REKTÖR AKGÜL’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal mücadelemizi zaferle sonuçlandırdığımız, aziz milletimizin vatanını, bayrağını ve istikbalini canı pahasına koruyacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği şanlı zaferimizin 96. yıldönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. 

İstiklalimize ve istikbalimize karşı yapılan saldırılar karşısında milletimizin göstermiş olduğu direniş sonucunda kazanılan bu zafer, ülkemiz için yeniden dirilişin bir simgesi olmasının yanı sıra dünya üzerindeki esaret altında yaşayan diğer milletlere de eşsiz bir örnek olmuştur. 

Ülke olarak tarih boyunca bağımsızlığımıza, milli birlik ve beraberliğimize kast eden mihraklar bugün de farklı yöntemlerle, terörle, siyasi ve ekonomik baskılarla bu fütursuz davranışlarını sürdürmektedirler. Fakat milletimiz her zaman olduğu gibi bugün de kenetlenerek hiçbir yaptırıma, baskıya ve fevri davranışa boyun eğmeyip kirli oyunlar karşısındaki onurlu duruşunu sürdürmeyi devam ettirmektedir. 

Bu vesileyle, ulusumuzun bağımsızlığını kazanmasındaki mihenk taşlarından birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”

....................

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan MUĞLU mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Tarihimizde Ağustos ayının çok farklı ve anlamlı bir yeri vardır. Bu ay “Zafer Ayı” olarak nitelendirilen, Aziz Milletimiz açısından birçok önemli dönüm noktalarının yaşandığı bir ay olarak şanlı tarihimize damgasını vurmuştur.

Ağustos ayı; Anadolu’yu 946 yıl önce ebedi yurt edinişimizin kapısını açan Malazgirt Zaferi’nin, yine 501 yıl önce dağılmaya yüz tutan Milli birliğimizin yeniden tesis edilmesini sağlayan Mercidabık zaferinin ve son olarak da Aziz Milletimizin varoluş savaşı verdiği Milli Mücadele’nin destanlaştığı aydır.

23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı ile başlayan ve 26-30 Ağustos 1922 tarihleri arasında Büyük Taarruz ile var olma mücadelesi verdiğimiz Ağustos ayında kazanılan zaferlerin biri de 30 Ağustos zaferidir.

Türk Milletinin, her karışında bedel ödediği bu topraklarda, nice fedakârlıklarla verdiği istiklal mücadelesinin ardından zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi; kahraman ordumuzun ve Aziz Milletimizin şanlı tarihine bir altın sayfa daha açmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve Karaman’lı Hemşehrilerimizin Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

......................

KTSO BAŞKANLARIN´DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajda, bağımsızlık yolunda tek yürek olan milletimizin 30 Ağustos 1922’de yazdığı şanlı destanın asla unutulmayacağını söylediler. 

Başkanlar; “30 Ağustos Zaferi, birlik ve beraberliğimizin en güzel resmidir. Özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 96. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkumandanlığında, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, işgale uğrayan ülke topraklarımızı geri almamızın ve vatanımızın canımızdan aziz olduğunun tüm dünyaya ilanıdır.

Bu zafer, milletimizin bağımsızlığa olan aşkının ve hiçbir zaman boyunduruk altında yaşamaya tahammül edemeyeceğinin açık göstergesidir. Şehitlerimizin kanlarıyla ve büyük fedakârlıklarla kurulan, bugün tüm dünyanın saygınlığını kazanmış olan modern Türkiye Cumhuriyeti, bütün vatandaşlarıyla bir ve beraberdir. Demokratik, hukuk devletidir. Bu resmi, hiçbir kirli çıkar üzerine yapılan hesap bozamaz. Bu ülkede yaşayanlar,  etle tırnak gibidir. Denizde buluşan ırmakların suları gibi, bir daha ayrılmamak üzere birbirine karışmıştır.

Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimize şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.” dediler.

......................

Mehmet ER 30 Ağustos Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er,Türk Milleti’nin tarih boyunca birlik ve beraberliğini yıkmaya teşebbüs eden her türlü girişimi boşa çıkardığını ifade etti. Er'in mesajı şöyle;

“Aziz Milletimizin özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 96. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Cumhuriyeti, birlik, beraberliğimizi koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir.

 

Darbe girişimleri, ekonomik operasyonlar ve terör saldırıları ile Türkiye’yi bölüp parçalamak isteyen bazı odaklara, milletçe “Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan” anlayışı ve ruhuyla en güzel cevabı defalarca verdiklerine dikkat çeken Başkan Er,mesajında şunları söyledi: “96 yıl önce milletimizin istiklal ve istikbali için ortaya koyduğu mücadele, şu anda da aynı ruh, aynı inanç, aynı iman ve aynı kararlılıkla devam etmektedir. Bu düşünce ve inançla Türk milletinin ve kahraman askerlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

.......................

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı;

Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle ülkemizin her bölgesinden birlik beraberlik içerisinde milletimizin bağrından çıkan kahraman ordumuz, bu savaşta Türk Milletinin gücünü ve cesaretini kanıtlamış, kazandığı bu büyük zaferle de ülkemiz tarihine adını yazdırmıştır.

Milletimiz istiklal ve istikbal mücadelesini her koşulda kanının son damlasına kadar büyük bir azim ve irade ile sürdürmüştür. Bağımsızlığından hiçbir koşulda taviz vermeyen milletimiz vatan, bayrak ve toprak uğruna canını vermekten asla çekinmemiştir. Ülkemiz üzerinde hain emeller besleyen haçlı zihniyeti her dönemde kalleş saldırılar ve alçak planlarla devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatma çabası içerisini girmiş ancak toprağı vatan yapan asil milletimiz daima ülkesine sahip çıkmıştır. Milletimiz bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle, tehditle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum.

.................................

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa KALE,30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
KALE,”Milletimiz, tarih boyunca asla boyunduruk kabul etmemiştir, bağımsızlığından hiçbir şekilde vazgeçmemiştir; vazgeçmeyecektir! 30 Ağustos Zaferi, bu gerçeğin tüm dünyaya ilanıdır. “Ya istiklal, ya izmihlal” diyen milletimiz, bundan 96 yıl önce Dumlupınar’daki şehit ve gazilerimizin mübarek kanlarıyla tescil edilen onurlu iradeye bugün de sahiptir.Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay yıldızlı şanlı bayrağımız ile çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni onurla korumanın yolunun milletçe kenetlenmek olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat donanımlı bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile milletimiz birlik, beraberliğinden, hürriyet ve istiklal sevdasından en zor koşullarda dahi vaz geçmeyeceğini adeta tüm dünyaya haykırmıştır. Haykırmaya da devam edecektir. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu destansı mücadele, 'Büyük Taarruz' ruhunun her daim diri olacağının kanıtıdır. Bugün de ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları bunu böyle bilmelidir. Bizler, ülkemizi ve milletimizi bölmeyi amaçlayan içimizdeki hainler ve dışarıdaki düşmanlara canları pahasına "Dur!" diyen şehitlerimize layık olma gayreti içinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bu vesileyle, bir kez daha başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

.................

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa ATABAY  30 Ağustos Zafer Bayramı münasebeti ile mesaj yayınladı.
 
Milletimizin tarihinde bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi Bayramının milletimize kutlu olmasını diliyorum.
Türk milletinin 1. Dünya Savaşının sona ermesiyle birlikte varlığını sürdürme mücadelesi içerisinde adım adım kazanılan büyük başarı ve zaferlerin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferi’nin bizler için pek çok önemli yönü bulunmaktadır. Bununla birlikte, bu büyük zaferin en önemli yanı hiç şüphesiz ki, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun varlığı ve birliği söz konusu olduğunda adeta çelikleştiğini göstermesidir.
Diğer yandan, Ağustos ayı, tarihimiz boyunca milletimiz açısından hep önemli olmuştur. Bu nedenle “zafer ayı” olarak anılmıştır.
Anadolu’yu vatan edişimiz de yine bir Ağustos zaferi ile olmuştur. Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın ordusu Bizans ordularına karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Bu zaferin ardından akın akın gelen Türkler Anadolu’yu yurt tutmuştur.
Mercidabık’ta kazanılan büyük zaferle ise, bir taraftan Anadolu Türk birliği yeniden tesis edilmiş; diğer yandan Türk cihan hakimiyetinin ve İslam medeniyetinin evrensel boyutlarda yayılmasının kapılarını açmıştır.
Bu nedenlerledir ki, Türk milleti geçmişinde böylesine zaferleri olan bir millettir. Asla baş eğmemiş, pes etmemiş, teslim olmamıştır.
Yine çok iyi bilinmelidir ki, bu millet dünya durdukça varolacak ve varolduğu sürece de asla varlığından, birliğinden ve dirliğinden taviz vermeyecektir.
Kutlu zaferin bu mutlu yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu kutluyor; Başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum." dedi.

...................

Kuntoğlu’ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yayımladığı mesajında;
“Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, Türk milletinin hürriyet ve istiklaline olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi’nin 96’ıncı yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi de bu süreçteki tarihi dönemeçlerden biridir. Bağımsızlığın karakteri olduğu bir milletin, en zor şartlarda bile neler yapabileceğini göstererek izmihlal ve esarete karşı istiklalinden asla taviz vermeyen, devlet kurmayı her koşulda vazgeçilmezi olarak benimseyen milletimizin, en şanlı zaferlerinden biri 30 Ağustos’ta yaşanmıştır. 
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerinde ifade edildiği gibi, vatanı için canını veren her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Ecdadımız, vatan toprağının bir karışını vermemek için büyük bedeller ödeyerek, bizlere her sayfası zaferlerle dolu bir tarih armağan etmiştir.
Genç yaşlı demeden milletimiz, şanlı tarihimizden aldığı görev bilinciyle ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır´ diyerek bağımsızlık ve Cumhuriyetimizi daima koruyup savunacağını 15 Temmuz’da da tüm dünyaya bir kez daha ispatlamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.