30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI
Zafer Baramı Mesajları
KARAMAN MİLLETVEKİLİ HASAN ÇALIŞ’IN BAYRAM MESAJI
 
 
MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 88 yıl dönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı:
 
Milli tarihimiz çok büyük ve parlak zaferlerle doludur. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı da böyle parlak zaferlerimizden birisidir. Bundan tam 88 yıl önce milletimiz, bütün gayret ve kararlık ile girmiş olduğu bağımsızlık mücadelesinden yüz akı ile çıkmıştır.
 
Ülkemiz, milletimiz ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin kaderini belirlemiştir.
 
Ülkemizi parçalamaya ve paylaşmaya çalışanlara Milletimiz, ülkesini hiç kimseyle paylaşmayacağını Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda tüm dünyaya göstermiştir.
 
Milletimiz, birlik ve beraberlik, bağımsızlık ve istiklalini her zaman korumasını bilmiştir. Tarih boyunca, birlik ve bütünlüğüne göz diken hiçbir projeye prim vermemiştir. 88 yıl önce, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda olduğu gibi bu gün de milletimizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere tüm ulusumuzun ve Karamanlı hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.
 
 
BELEDİYE BAŞKANI KAMİL UĞURLU’NUN  ZAFER BAYRAMI MESAJI
 
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nün 88. yıldönümü nedeni ile Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu bir açıklama yaptı.
 
Başkan Uğurlu açıklamasında: “30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır.
Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi’yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevap en iyi şekilde verilmiştir. Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır.
Yeni Türk Devleti’nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti’nin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesidir.
Milletimizin ebediyen bağımsızlığını sürdürmesi için, bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.
 
CHP Mrk.İlçe Bşk. M.Cem KAĞNICI’NIN ZAFER BAYRAMI MESAJI
 
Bugün şehitlerimizi anma günü, bugün bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı yeniden hatırlama günü, bugün Ulu Önderin Türkiye için yaptıklarından dolayı vijdan borcumuzu ödeme günü, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı!
 
Büyük Önder Mustafa Kemal’in komutasındaki Türk Ordusunun İnsanüstü bir güçle, yurt ve bağımsızlık aşkıyla, emperyalist Yunan ordusunu, bozguna uğrattığı Başkomutan Meydan Savaşı’nın 88.Yıldönümünü kutluyoruz. Emperyalist devletlerin aşılamaz dedikleri hatların aşıldığı, emperyalist devletlerin yenilgiye uğratıldığı ve düşmanın denize döküldüğü, özgürlük ve bağımsızlığımızı kazandığımız; Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan ve zaferle sonuçlanan Ulusal kurtuluş savaşı dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık ve özgürlük savaşı olmuştur.Bir milletin yeniden dirilişi ve yeni dünyadaki yerini almasına sebep olmuş, “Tebâdan Millete,Kulluktan Vatandaşlığa” yükselişin simgesi ve mücadelesi olmuştur. Bu itibarla, bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıları aşmak için yakın tarihimizi iyi bilmek ve “Atatürk gibi düşünmek” zorundayız.
 
Allah bu memleketin yurttaşlarını bir daha 30 Ağustos Zaferlerine muhtaç ettirmesin ve Halkımızın Cumhuriyetin geleceği ile ilgili vereceği kararlarda o günleri ve bugünlere nasıl geldiğimizi unutturmaması dileğiyle bu mutlu günde, bize bağımsızlığımızı kazandıran Atatürk ve silah arkadaşları ile Kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunuyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyor ve Ulusumuzun Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
 
 
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEBAHADDİN ALTUN’UN BAYRAM MESAJI
 
 
Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü 88’inci yıldönümünü büyük bir coşku içinde kutluyoruz.
 
      30 Ağustos Zafer Bayramı memleketimizin her türlü yokluk, olumsuzluk ve işgal altında olmasına rağmen millet, memleket, din ve bayrak sevdasıyla sevdalanmış aziz ve necip bir milletin” Vatanın her karış toprağı milletin kanıyla ıslanmadıkça terk başarıların ve Türk milletinin ordusu ile ortak mücadele ve azminin eseridir olunamaz” azim ve kararlılığıyla, karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaştığı. Bu zaferin 88’inci yıldönümünde, Ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetiʹnin kurucusu büyük komutan ve Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Oʹnun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ,rahmet ve şükranla anıyor, hayatta kalan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat diliyorum.

    Bu vesileyle, tüm Aziz Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ve Milli Eğitim camiasının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü en içten duygularımla kutluyorum.
 
 
MHP İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU’NUN ZAFER MESAJI
 
Bağımsız ve onurlu yaşamak için, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 88’inci yıldönümünü içtenlikle kutluyorum.
        İçine düşmüş olduğu çok zor bir süreçten, sabırla, azimle, her türlü yokluk ve imkânsızlıklara rağmen inançla, imanla Milli Mücadele’ye giren milletimiz; bütün cephelerden zaferlerle çıkmış ve en son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük zafere ulaşmıştır. Bu büyük zafer, milletimiz için tarihi boyunca kazanılan pek çok zaferden farklı bir kazanımı ifade etmektedir. Çünkü, “Artık bitti, bir millet ve devlet tarihe gömülüyor” denildiği anda, bütün olumsuz şartlara rağmen, varlığını, birliğini koruduğu, dirliğini ve devletini yeniden kurduğu bir zaferdir bu zafer.
   Milletimiz açısından “zaferler ayı” olan Ağustos’ta pek çok büyük mücadele ve zafer vardır.
Bu zaferle düşmanın yurdumuzdan kesin olarak defedilmesi ile sonuçlanacak sürecin başlangıcı olan acı olaylar, milletimizin güçsüzlüğünden değil, işbaşındaki yönetimlerin aciz, korkak ve teslimiyetçi tavırlarından ortaya çıkmıştır.
 Bu zafer sonucunda bağımsızlığımız ilan edilirken, imparatorluktan milli devlete, saltanattan milli egemenliğe, ümmetten millete, tebadan vatandaşa, meşrutiyetten demokrasiye dönüşüm projesi de Cumhuriyetimizin ilanı ile hayata geçirilmiştir. Bütün bu kazanımların farkında olmayan aymazların Zafer Bayramının bağımsızlık ve kurtuluş şifresini doğru okumaları asla ve asla mümkün değildir.
Atatürk’ün “Hiç bir zafer gâye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük olan gâyeyi elde etmek için gereken en belli başlı vasıtadır. Gâye, fikirdir.” ”Bir fikrin istihsâline dayanmayan bir zafer pâyidar olamaz” sözlerinde anlamını bulduğu gibi bu bayram gününe vesile olan zaferin yanı sıra ve ondan da önemlisi, bu başarıyı sağlayan yüksek fikirlerin, milli duyguların ve millet sevgisinin ve Türklük ruhunun yaşatılması ve yüceltilmesi temel hedefimiz olmalıdır.
         Bu duygu ve düşüncelerle kutlu zaferin bu mutlu yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu kutluyor; Başta büyük zaferin büyük kumandanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazi ve şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.