2 takımdan birini zengin edecek

2 takımdan birini zengin edecek
Şampiyonlar Ligi galibi bu gece 108 milyon avrodan fazla kazanacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi Resmi Sponsoru MasterCard tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin dünyanın en önemli spor ekonomisi uzmanlarından Simon Chadwickʹe yaptırdığı araştırmanın, bu gece Moskovaʹnın Luzhniki Stadyumunda Manchester United ve Chelsea arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçının galibinin 108 milyon avrodan fazla gelir elde edeceğini ortaya koyduğu belirtildi.

Rusyaʹnın başkentine 45 milyon avro para akışı sağlayacak finalin toplam ekonomik etkisi ise, 267 milyon avronun üzerinde tahmin ediliyor.

Araştırmaya göre, Manchester United ve Chelsea futbol kulüplerinin her biri İngiltere finalindeki ilk mücadelelerinden bu yana artan takım değerleri, ödül paraları, sponsorluk anlaşmaları, televizyon hakları ve sezonluk bilet satışlarındaki artış gibi pozitif ekonomik etkilerden faydalanıyor. Kaybeden bile 38 milyon avro kazanç sağlamaya aday durumda.

MasterCardʹın araştırmasını yürüten Chadwick, finale yaklaşırken Manchester United ve Chelsea futbol kulüplerinden her birinin UEFA Şampiyonlar Ligi 2007/2008 kampanyaları süresince 38 milyon avrodan fazla gelir elde ettiklerine ve bu durumda Moskova finali galibinin toplamda 146 milyon avrodan fazla bir kazanca sahip olacağına dikkati çekti.

Cahdwick, bu olaydan tek faydalananın kulüpler olmadığını, MasterCardʹa göre Moskovaʹnın da, geçtiğimiz yıl Atinaʹnın 2007 UEFA şampiyonlar Ligi Finali esnasında kazanmış olduğu 26 milyon avroya karşılık 44,5 milyon avro kazanmaya hazırlandığını belirtti. Söz konusu pozitif ekonomik akışın, kısa dönemde taraftarların barlarda, kulüplerde, mağazalarda, otellerde, şehrin turistik yerlerinde, bahisçilerde ve Luzhniki Stadyumundaki harcamalardan kaynaklanacağı kaydedildi.