2. Tarım Hayvancılık Ve Gıda Fuarı Törenle Açıldı

2. Tarım Hayvancılık Ve Gıda Fuarı Törenle Açıldı

Elmaşehir Mahallesi’ndeki Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, "Odamız her açıdan bir tarım kenti olan Karaman’da çiftçi için gece gündüz demeden aralıksız olarak çalışmaktadır. Ülkemizde yaşanan yüz yılın en büyük ihanetini sokaklara inerek hep birlikte kazandık. Biz çiftçiyiz, cahiliz, hata yapabiliriz, yanlış yapabiliriz ama bu çiftçi hayatta hainlik yapmaz, yapmadı, yapmayacak da. Her zaman devletimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
  Karaman’ın kendi ekonomisine katma değer sağladığı gibi üretmiş olduğu ürünlerle Türkiye ekonomisine de katma değer sağladığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, “Şehirlere baktığımız da insan gibidir. Nasıl bir dişiniz ağrıdığı zaman bütün bedeniniz bunu hissederse, şehrin içerisindeki bir unsurun, çiftçinin, esnafın, sanayicinin sıkıntısı da aslında bütün hepimize hissettirir. Çünkü bizler de sizlerin bir parçasıyız” dedi. Fuara katılmayan Karamanlı sanayici ve esnaflara da konuşmasında sitem eden Çalışkan, “Bu fuara katılmak için Karaman dışından gelen katılımcılara teşekkür ediyorum. Ama şehrimizde de her toplantıda oturduğunda biz tanınmıyoruz diyen, sanayici ve esnaflarımızı burada görmek isterdim. Efendim ürettiğim malı tanımıyorlar diyor, sen ürettiğin malı Karaman’a tanıtmazsan Türkiye’de ve dünyada seni kimse tanımaz. Bu şehirde paylaşacağız, birlik olacağız, beraber olacağız. Sevmiyorsak da saygı göstereceğiz” diye konuştu.
  AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da konuşmasında, “Biz ülke olarak ikinci cihan savaşını yaşamadık ama ikinci cihan savaşını da yaşayan ülkelerin bugün ekonomik olarak çok daha gerisindeyiz. Bunun tek bir bizim sebebi var; Bizim ekonomimizin ilerlemesine bu ülkenin çocuklarının, evlatlarının tam olarak hakim olmadığı, yönetmediği dönemlerde dış güçlerin müdahalesi olmuş bundan dolayı bir patinaj yapmışız. Bu ülkenin 2023, 2053 ve 2071 vizyonu ve hedefleri varsa, Karaman’ın da hedefleri var. Karaman'ın bir kere bu ülkeye yük olmaktan daha ziyade bu ülkenin yükünü alan yıldız bir şehir haline gelmesi lazım. Buna sadece Karaman’ın değil, ülkenin çok ama çok ihtiyacı var” dedi.
  Daha sonra Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, sırasıyla protokol üyelerine birer teşekkür plaketi takdim etti. Plaket töreninden sonra dört gün açık kalacak olan Karaman 2. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve fuarı gezmesiyle sona erdi. Açılışa, Karaman Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ile daire müdürleri ve davetliler katıldı.