2 PAŞA GÖZALTINA ALINDI

2 PAŞA GÖZALTINA ALINDI
İki Kuvvet Komutanı terörle mücadelede sorgulanıyor
Türkiye bu sabah saatlerinde Cumhuriyet tarihinde bir ilki yaşadı. ʹBalyoz Darbe Planıʹ iddiaları kapsamında eski Kuvvet Komutanları gözaltına alındı.
 
1. ORDU KOMUTANLARIʹNIN HEPSİ GÖZALTINA ALINMIŞ OLDU
Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygunʹun gözaltına alınması ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğanʹın evinin aranmasıyla 2002ʹden bu yana görev yapan mevcut komutan hariç tüm 1. Ordu Komutanları gözaltına alınmış ya da evleri aranmış oldu. Daha önce de Ergenekon soruşturması kapsamında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon gözaltına alınmıştı.
 
İSTANBUL EMNİYETİʹNE GÖTÜRÜLÜYOR
İstanbulʹda yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele ekiplerince İbrahim Fırtınaʹnın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Sabah erken saatlerde Adli Tıpʹta sağlık kontrolünden geçirilen Fırtınaʹnın da aralarında bulunduğu 7 kişi İstanbulʹa getirildi, Sabiha Gökçen Havalimanından polis araçlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüʹne doğru yola çıkarıldı.
 
REDDETMİŞTİ
İbrahim Fırtına, Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanmış, darbe planı iddialarını basından öğrendiğini söylemişti. Fırtına ifadesinde, "Darbe suçlamalarıyla ilgili soruları üzüntüyle karşılıyor ve reddediyorum" demişti. Fırtınaʹnın ifadesinden ayrıntılar için tıklayın
 
TERÖRLE MÜCADELEʹDE
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Albay Kubilay Aktaş ile emekli Albay Emin Küçükkılıç, emekli Tümamiral Özer Karabulut ve Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçüʹnün de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Özden Örnek, terörle mücadele şubesine götürüldü.
 
ÜÇ ÜST DÜZEY KOMUTAN DA İSTANBUL EMNİYETİʹNDE
Gözaltına alınan Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve 1. Ordu Komutanı Ergin Saygunʹun saat 16.38 itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesiʹne getirildiği öğrenidli.