29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajları
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajları

REKTÖR AKGÜL’DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Emperyalist güçlerin uzun yıllar devam eden askeri, ekonomik ve siyasi saldırıları ile mücadele eden Osmanlı Devleti’nin yıkılış sürecinin ardından adeta küllerinden doğan aziz milletimiz yeni bir Türk Devletinin kuruluşuna şahit olmuş ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimizi ilan etmiştir. 

Asırlar boyunca hürriyetinden ve onurundan yana hiçbir taviz vermeyen milletimiz, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte tüm dünyaya bağımsızlığını bir kez daha haykırarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ile yeniden şahlanışını, yeni dünya düzeni içerisinde yeniden varoluşunu ilan etmiştir. 

Cumhuriyetin ilan edilişi ile birlikte yeniden can bulan milli ruhun ebediyete kadar yaşayacağına, inanç ve kararlılıkla sağlam temeller üzerine kurulan devletimizin yine sağlam adımlarla varlığını sürdüreceğine inancımız tamdır. 

Bu düşüncelerle, şahsım ve üniversitem adına Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın müdafaası için canını hiçe sayan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”

.....................

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ADEM KAPAR’IN 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti, vatanı işgal edilmiş olan bir milletin bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük zaferin taçlanmış halidir. Bu nedenle Aziz Milletimiz, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışarak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emin adımlarla yürüyecektir.

Bugün, geçmişte olduğu gibi bizi biz yapan değerlerimizi daha gür sesle tek yürek olarak haykıracak, geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız.

Köklerini; aziz milletimizin inancı, ezeli kahramanlığı, ebediyete kadar diri kalacak birlik ve beraberliği yanında, bitmeyen azim ve fedakarlığının oluşturduğu asırlık çınar: "Türkiye Cumhuriyeti'mizin 96. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun! Canlarını bu vatan, millet ve devlet uğruna feda eden tüm Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum "

........

BELEDİYE BAŞKANI ATİLA ZORLU'NUN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ve heyecan ile kutluyoruz. Cumhuriyetin, geride kalan 96 yılı tam olarak bir uygarlık öyküsüdür. Cumhuriyet, ülkemiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, aziz milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşayacağı inancımızı bir kez daha vurgulayarak sevgi ve saygılarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

................

KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI´NDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Ahmet Çelik ve Yönetim Kurulu Başkanı M.Gökhan ALKAN  yayınladıkları mesajda; 

“Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gün. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Çağdaş medeniyetler seviyesine giden en güzel yol Cumhuriyet yoludur. Ülkemizin aydınlık geleceği için, yarınların sorumluluğunu taşıyan ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak, hepimiz bu aziz vatan için bütün benliğimizle çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı amaçlarken, çağdaşlaşmayı ve tüm kurum ve kurallarımızla birlikte bir zihniyet devrimi gerçekleştirmemizi hedeflemişti. O, çizdiği aydınlık yolda, fertlerin bütün varlıklarıyla yurdunun ve milletinin hizmetinde bulunmayı, refahı ve mutluluğu yakalayabilme şuur ve inancını vermiş, insani değerleri yitirmeden, şerefle yaşayabilmeyi öğretmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle;  Cumhuriyetimizin 96.  kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutlar, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bu topraklarda, bu imkânlarla yaşama imkânını sunabilmek için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle  anar; saygılarımızı sunarız.”dediler.

..........

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayınladı. Çağlayan yayınladığı mesajında;

 

imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.

Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür.

Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

İnanıyoruz ki; Ülkemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat ederek, elde edilen bu başarılarla birlikte Ülkemizi hep ileri daha da ileri taşımak en büyük hedeftir.

 

Cumhuriyetin 96. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu  ve saygıyla anıyor, bütün hemşehrilerimizin  Cumhuriyet bayramını  kutluyorum.

...........

Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, Cumhuriyetin 96 kuruluş yıl dönümü nedeni ile sitemize yaptığı basın açıklamasında;

“29 Ekim, asırlar boyu hür ve bağımsız yaşamayı varlığının temel ilkesi bilmiş milletimizin birlik ve bütünlük içinde yaşama kararlılığını ortaya koymuştur.

Tarihte hiçbir esarete rıza ve tahammül göstermemiş milletimiz, varlığını yok etmeyi amaçlayan emperyalist işgal ve saldırılara karşı ölümüne karşı koyarak kazandığı zaferin sonunda millet egemenliği esasına dayanan Cumhuriyeti kurmuştur. Zorlu süreç ve sınavlardan geçerek Malazgirt’ten günümüze kadar kesintisiz devam eden inanç, iddia ve ideal, son büyük varoluş hamlesini Cumhuriyet’le taçlandırmıştır.

Tarifsiz acı ve sıkıntılarla süren istiklal harbiyle bağımsız yaşama iradesine zincir vurulamayacağının dersini dünyaya veren milletimiz, demokratik değerleri bağımsızlık idealiyle bütünleştirerek anlamlı kılmıştır. Devlet, ilk meclisin kurumsal temsiliyle somut değere dönüşen millet irade ve idealiyle bütünleştiği her dönemde, demokratik kazanımlarla birlikte her alanda atılım, gelişme ve büyüme sağlamıştır.

Cumhuriyeti, ancak özgür kişiliği ve kimliğiyle medeniyet yarışına katılan millet payidar kılabilir. Küresel ölçekte bütün insanlığın maruz kaldığı alçaltıcı müdahalelerin, soykırım ve katliamların, korkunç iç savaşların, ülke içinde darbelerin, dayatmaların olumsuz etkisinden sıyrılarak yeni bir tarihsel, siyasal, ekonomik atılım yapmak kolay değildir. İnsanın özgür iradesi yerine zulme ve baskıya dayanan hiçbir yaklaşımın ne cumhura ne cumhuriyete yararı olmuştur.

İçeriden ve dışarıdan her türlü vesayet odaklarına karşı koyarak kendini millet varlığıyla tanımlayan Cumhuriyet, hedeflediği muasır medeniyet seviyesine, ancak ve sadece milletin irade ve idealleri doğrultusunda ilimle, bilgiyle, eğitimle yükselebilir. Yerli ve millî olmayı, yepyeni bir dil, bilgi, bakış ve iddiayla canlı kılarak, egemenliğimizi daha ileri, daha iddialı noktaya taşıyabiliriz, taşımalıyız. Yoksa tarihte örnekleri çokça görüldüğü gibi, ufku ve iddiası kalmamış irade geleceğe taşınamaz.

Büyüyen ekonomimizle birlikte maneviyatı köklü değere, canlı hayata dönüştüren bir eğitim sistemiyle bölgemizde ve dünya genelinde adalet, bilim, sanat, refah üreten güç merkezi olarak yolumuza devam edeceğiz. Başta eğitim olmak üzere, hayatın her alanında yeni atılımlarla kazanacağımız başarılar, devlet ve millet bütünlüğünün teminatı ve dayanağı millî iradeyi daha anlamlı ve kalıcı değere dönüştürmektedir. Sadece bölgemizde değil, tarihin belirleyici zemininde ve zamanında kendimize güven içinde ve güçlü olmamızdan rahatsız olan emperyal odakların kurgu ve kumpaslarına karşı, istiklal harbindeki ruhla direnecek, atılım ve hamlemize durmaksızın devam edeceğiz.

Atılım ve istikrarımız, bölgemizde emperyal hesapların oyununu bozduğumuz, dünya mazlumlarının zulümden kurtuluş umudunu harekete geçirdiğimiz için hedef alınmıştır, alınmaktadır. Ülke ve millet olarak, her bir başarımız, dünya mazlumlarına sadece kurtuluş umudu değil, inanç ve azmin gerçekleşmiş örnekleri olarak da onlara güç ve ilham vermektedir.

Varlık mücadelesinin, uğruna can verilen değerlere kalemle ruh vererek sürmesi gerektiğine inanan Eğitim-Bir-Sen olarak, vatanın bölünmez bütünlüğü ve millet iradesinin egemenliği için can veren şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Terörle mücadele ve 15 Temmuz direnişi ile yaşanan acı ve heyecanların tazelediği millî ruh ve bilinçle Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılında; özgürlüklerin, kardeşliğin ve huzur ikliminin hâkim olduğu nice yıllar diliyoruz.” dedi.

................