29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJLARI
Resmi kurumların Cumhuriyet Bayramı Mesasjları
KARAMAN VALİSİ SÜLEYMAN KAHRAMAN
 
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında şu ifadelere yerdi: "Aynı bayrak altında yaşamanın, bir olmanın, beraber olmanın anlamını, önemini ve sevincini Cumhuriyetimizin seksen sekizinci kuruluş yılı vesilesiyle ilk günkü coşku ve heyecanla bir kez daha ve yeniden yaşıyoruz. 
Cumhuriyet, milletimizin özünü ve özgürlüğünü ifade ediyor. Özgürlüğün, eşitliğin ve barışın olduğu yerde elbette ki birlik ve beraberlik duygusu güçlenecek, huzur ve refah artacaktır. Bizim şunu özellikle idrak etmemiz gerekiyor. İnsanımızın birlik ve beraberliğinden; bu özgürlük ve barış ortamından rahatsız olan şer ve nifak odakları elbette ki bu barış ortamını bozmaya çalışacak ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne kast edecektir. Ama bu şer ve nifak odakları, dün olduğu gibi bugün de milletimizin birlik ve bütünlüğünü ortadan kaldırmaya güç yetiremeyecek ve kendi karanlıklarıyla baş başa kalacaklardır. Çünkü bu aziz millet Kurtuluş Savaşı’nı imkânsızlıklar ve yokluklarla kazanmıştır; ama özünden ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermemiştir. Aziz milletimizin her ferdi, ecdadının gösterdiği iradeyi, bugün Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine taşıma noktasında göstermektedir. Milletimizin bu gayreti ve niyeti cumhuriyete ve demokrasiye olan sadakatinin en anlamlı tezahürüdür. Biz dertte de sevinçte de bir olmayı, beraber olmayı bilen bir milletiz. Biz kardeşinin derdiyle dertlenmeyi kendine dert edinen bir medeniyetiz. Bunun en son örneğini Van depreminde yaşadık. Birileri tahriklerden, felaketlerden bile medet umarken, milletimiz nasıl kardeş olunacağını, nasıl insan olunacağını tüm dünyaya bir kez daha, en anlamlı şekilde gösterdi. Bize düşen aynı duygularla bu güzel ülkeyi yarınlara taşıyabilmektir. Bize düşen yeni fabrikalarla, yeni okullarla, yeni hastanelerle Cumhuriyet’i taçlandırmaktır.
Bu coşku ve heyecanın milletimizin gönül dünyasından hiç eksilmemesini temenni ediyor, özgürlüğümüzün ve nifak odaklarını kıskandıran kardeşliğimizin daim olmasını diliyorum. Cumhuriyet’in 88. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle aziz milletimizin ve Karaman halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyet’i “en büyük eserim” diye tanımlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu güzel ülke adına canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”dedi.
 
LÜTFİ ELVAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Kısa bir süre önce yaşadığımız ve milletimizi acı içinde bırakan Van Depreminin acıları henüz çok taze ve kurtarılmayı bekleyen hayatların söz konusu olduğu bir zamanda, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yıldönümünü ne yazık ki buruk bir sevinçle karşılamaktayız. Yaşanan tüm acı ve mutluluk veren olaylar bizi birbirimize kenetlediği gibi millet olma şuurunu daha da perçinleyecektir.
Var olduğu günden bugüne kadar idealleri uğruna vatan ve millet sevgisini her aşamada doruk noktasına taşımasını bilmiş olan bu millet, yine aynı kararlılıkla bu ideallerinin takipçisi olmaya devam etmektedir.
Örf ve adetlerinden, inanç ve ideallerinden taviz vermeden günün şartlarına ayak uydurmasını bilen yeni dünyanın insanlığı ilgilendiren değerlerine sahip çıkarak bölgesinde ve dünyada parmakla gösterilen bir vatan coğrafyasına sahip olmak bu ülke insanının en doğal hakkı olsa gerek.
Genç ve dinamik Türkiye Cumhuriyeti’nin yine tarihten gelen devlet tecrübesi ile gelecek yüzyıllara büyük ve güçlü bir ülke olarak varlığını devam ettirmesi işte bu aziz milletin sayesinde olacaktır
Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetin ilan edilişinin 88. Yıldönümünü, bu milletin onurlu mensupları ile birlikte her geçen gün daha da artan heyecan ve coşku ile idrak etmenin verdiği gururu tüm vatandaşlarımla paylaşır bu vesileyle Karamanlı hemşerilerim başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ederim.
 
BELEDİYE BAŞKANI KAMİL UĞURLU
CUMHURİYET’İN 88. YILINI KUTLAMANIN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 88. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Uğurlu mesajında; “Ulu Önder Atatürk’ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği büyük hatırasına olan derin inancımız ve bağlılığımızla Cumhuriyet’in 88. yılını kutlamanın sevinç ve kıvancını yaşıyoruz” dedi.
Ülke idarelerinin en güzelinin Cumhuriyet olduğunu belirten Başkan Uğurlu, “Cumhuriyet ve demokrasi ayrılmaz bir bütündür. Özünde belirttiği gibi toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, herkese söz hakkı veren ve birlikte yöneten güzel bir sistem olan Cumhuriyet, 88 yılda çok daha ileri bir düzeydedir. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimize gölge düşürmek isteyen kesimler olabilir. Bu hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır.
Türk Milleti’nin canı, kanı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizin tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatılmasının hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olduğu düşüncesi ile; Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
 
 
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BEKİR AKSOY’un CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88.yıldönümünü gururla ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Türk Milleti, kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, müreffeh yarınlara ulaştırmak için el birliği ile çalışarak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 88. yılını kutlarken, geleceğe büyük bir umut, inanç ve gayretle yürümek azmi içindeyiz.
 
Milletçe bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza edecek, çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürüp bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacağız, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.