27 Mayıs: Batıda Hava Soğuyor, 13 Kentte Kuvvetli Yağış Uyarısı!

27 Mayıs: Batıda Hava Soğuyor, 13 Kentte Kuvvetli Yağış Uyarısı!
27 Mayıs Pazartesi günü, batıda hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece düşeceği tahmin edilirken, 13 kent için sarı kodlu kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı bulutlu hava hakim olacak; bazı bölgelerde çok bulutlu olabilecek. Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in bazı bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

Yağışlar, İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir. Güney Doğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Akdeniz'de toz taşınımı meydana gelebilir.

Hava sıcaklığının batı bölgelerinde 1 ila 3 derece düşmesi, doğu bölgelerde ise 3 ila 5 derece yükselmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların; İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması muhtemel, İzmir çevrelerinde ise çok kuvvetli olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış esnasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara

Bölgede parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir.

Ege

Ege bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Afyonkarahisar çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Akdeniz

Bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Aralıklı ve yerel sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanaklar görülebilir.

İç Anadolu

İç Anadolu'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar meydana gelebilir. Özellikle öğle saatlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı gözlemlenebilir.

Batı Karadeniz

Batı Karadeniz'de parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölge genelinde aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Yağışların özellikle Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz

Bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Aralıklı ve yerel sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Özellikle Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu

Doğu Anadolu'da parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde aralıklı ve yerel sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanaklar görülebilir. Bölgenin batısında toz taşınımı gözlemlenebilir.

Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu'da parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanaklar meydana gelebilir.