25 KASIMʹDA İMAMLAR CAMİİʹYE GİTMEYECEK

25 KASIMʹDA İMAMLAR CAMİİʹYE GİTMEYECEK
Protesto için kamu görevlilirenin bir günlük iş bırakma eylemi yapacak

TÜRK Diyanet Vakfı- Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, hükümtin toplu sözleşme görüşmelerinde olumsuz tutumunu protesto için kamu görevlilirenin bir günlük iş bırakma eşlemi yapacağı 25 kasım günü imamların da camiye gitmeyeceğini söyledi.

Mardinʹde basın toplantısı yapan Hazım Zeki Sergi, kamu çalışanlarının dert ve sorunlarını dinlemek, haklarını yasal prosedür içinde aramanın temel görevleri olduğunu belirtti. Sergi, hükümet ile şimdiye kadar 8 toplu görüşme gerçekleştirdiklerini, 2ʹsinde anlaşma sağlandığını, 6 toplu görüşmede anlaşma sağlanamayınca uzlaşma kuruluna gittiklerini belirtti. Sergi şunları söyledi:

“Hükümet, vurdumduymaz bir tutum içine girdi. Kamu çalışanlarının haklarını vereceğine, kamu çalışanlarını kamuoyuna şikayet yolunu seçiyor. Bu yanlış ve anlaşılmaz bir durumdur. Kamu çalışanı eline silah alıp, sopa alıp vatandaşın iş yerini tahrip etsin. Sözün bittiği yere geldik ve konfederasyon olarak bir günlük işi bırakma eylemi kararı aldık. 25 Kasım’da yapacağımız işi bırakma eyleminde halkımızdan anlayış bekliyoruz.”

Sendikaların aldığı eylem kararları sonrasında, sendika üyelerinin yönetici baskısı ve disiplin uygulaması ile karşılaştığını anlatan Sergi, “Sendikal kararlar doğrultusunda eyleme katılan kamu çalışanları hakkında yöneticiler disiplin uygulamaları yaptı.
 
Yargıtay sendika üyeleri hakkında bu konuda disiplin uygulanamayacağı yönünde karar verdi. Sendikalar olarak ciddi sıkıntılarımız var. Yöneticiler, kamu çalışanlarının bazı sendikalara üye olmalarına karşı çıkıyor. Bu sosyal ve hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmıyor. 25 Kasım’da imamlarımız da diğer kamu çalışanları gibi görevlerine gitmeyecek” dedi.