25 Nisan-1 Mayıs tarihlerini Selamı Yayma Haftası

25 Nisan-1 Mayıs tarihlerini Selamı Yayma Haftası
25 Nisan-1 Mayıs tarihlerini Selamı Yayma Haftası olarak kabul eden AGD, selamı yayma projesinin startını verdi.
Peygamber Efendimizin “Aranızda selamı yayınız.” buyruğundan hareket ederek 26 Nisan-2 Mayıs tarihlerini selamı yayma haftası olarak kabul eden AGD, selamı yayma projesi’nin startını verdi. Bir tebessümle beraber verilecek selamın kalpleri yumuşatacağına inanan Dernek yöneticileri, projeyle insanların gönüllerini fethetmeyi amaçlıyor.
 
 Başlattıkları projeyle ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi Halkla İlişkeler Komisyonu Başkanı Şabettin Gezen yaptığı açıklamada;
Özellikle son yıllarda ülkemiz çok ciddi bir manevi buhran yaşamaktadır. Ahlaki yozlaşmanın giderek arttığı, insanlar arasında kin ve nefretin hüküm sürdüğü bir dönem yaşamaktayız. Toplumumuzda sevgi, şefkat ve merhamet duygularının günden güne azaldığını üzülerek müşahede etmekteyiz. Anadolu Gençlik Derneği, kurulduğu günden bu yana içinde bulunduğumuz bu vahim tabloya karşı milletimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkması için çalışmaktadır. AGD, gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizi kasıp kavuran bu yangını söndürmek için canla başla çalışmakta ve insanlarımızın zarar görmemesi için elinden geleni yapmaktadır. Bu kapsamda, Genel Merkezi’miz geçtiğimiz yıllarda bütün Türkiye’de yeni ve anlamlı bir kampanyaya imza atmıştır. Peygamber Efendimizin “Aranızda selamı yayınız.” buyruğundan hareket eden AGD, 25 Nisan-1 Mayıs tarihlerini kapsayan haftayı “Selamı Yayma Haftası” olarak ilan etmiş ve bu hafta içerisinde bütün Türkiye’de selamı yaygınlaştırmayı kendisine görev bilmiştir. Derneğimiz, toplumumuzun manevi değerlerinin zayıfladığı, insanların birbirlerine karşı kin ve öfkenin arttığı bir dönemde bu projeyle zayıflayan manevi bağları bir nebze olsun güçlendirmeyi kendisine hedef olarak belirlemiştir. Bizler Genel Merkezi’miz öncülüğünde başlatılan bu anlamlı kampanyaya destek veriyor ve bu proje kapsamında ilimizde çeşitli etkinliklerle selamı yaygınlaştırmayı planlıyoruz. dedi.
 
Gezen ayrıca, kampanyaya destek istedi; Bilindiği gibi selam hem bir dua, hem de insanların birbirleri arasındaki dostluk ve güven aracıdır. Selam, bir Müslümanın diğer Müslüman kardeşi için hayır temennisinde bulunmasıdır. Dinimiz, Müslümanlar arasında samimiyetin, muhabbetin, kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesini emreder. İnsanlar arasında sıcacık samimiyetlerin neşv ü nema bulmasını sağlayan selam, insani ilişkileri güçlendirir, toplumdaki kaynaşma ve dayanışma duygularını artırır. Mü`minler arasındaki muhabbeti sağlamlaştırır. Âile, akraba, komşu, arkadaş arasında oluşan dargınlıkları ve kini giderir. Kalplerden kirler, nefretler atılır. Düşmanlar dosta dönüşür. Bu hususta sevgili Peygamberimiz `Size, aranızda sevgiyi artıracak bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selamı yayınız ve verilen selamı alınız` buyurmaktadır. Mü`minlerin birbirleriyle karşılaştıklarında selamlaşmaları dinimize göre sünnettir. Verilen bir selamı almak ise Müslüman için yerine getirilmesi gereken bir haktır. Rabbimiz bir ayetinde şöyle buyurmaktadır. “Bir selâm ile selâmlandığınız vakit, siz ondan daha güzeli ile karşılık verin veya aynıyle mukabele edin. Şüphesiz ki Allah her şeyi hesap edendir.” (Nisâ: 86)
 
Selamların en güzeli şüphesiz Allah’ın selamıdır. Allah’u teala Mü’min kullarına Kur’anı Kerim’in 13 yerinde selam vermiştir. Selam aynı zamanda Allah`ın 99 güzel isimlerinden bir tanesidir. Allah’ın selam ismi: Her çeşit arıza ve hadiselerden salim kalan; Her türlü tehlikelerden kullarını selamete çıkaran; Cennetteki bahtiyar kullarına selam eden manasında kullanılmaktadır. Dinimiz, Yüce Allah`ın ve Meleklerin cennete giren mü`minlere ilk hitabının selam olacağını bizlere bildirmektedir. Kur`an bunu şöyle ifade etmektedir. “Rablerine karşı gelmekten sakınanlar da grup grup Cennete sevk edilirler. Cennete vardıklarında oranın kapıları açılır ve cennet bekçileri onlara şöyle der: `Size selam olsun! Tertemiz oldunuz. Haydi ebedi kalmak üzere buraya girin.” (Zümer:73)
Gerek Rabbimizin emirleri, gerekse peygamberimizin sünnetine uymak bütün Müslümanların boyunlarının borcudur. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak Müslümanların en mühim meselelerinden biri olan ve günümüzde gerekli hassasiyet gösterilmediği için mahzun kalan selam müessesesini yaygınlaştırmayı bir borç biliyoruz. “Selamı yayma projesi” kapsamında 25 Nisan- 1Mayıs tarihleri arasında çeşitli faaliyetlerle selamı halkımıza yaymayı düşünüyoruz. Öncelikle selamın öneminin anlatıldığı kitapçık ve cd’lerimizi milletimize dağıtıp, şehrimizin merkezi yerlerine asacağımız afiş ve pankartlarla milletimizi selam konusunda duyarlı hale getirmeyi planlıyoruz. Kampanyamız daha sonra duyuracağımız farklı programlarla devam edecektir. Bizler bu vesileyle Anadolu Gençlik Derneği olarak 25 Nisan- 1 Mayıs “Selamı yayma Haftası”nın şimdiden mübarek olmasını selam ve selametin kendisi olan Cenab-ı Allah’tan temenni ediyor ve milletimizi bu kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz.
 
Son olarak sözlerini “Selâmı yayalım ki, kalplerimizde sevgi tohumları yeşersin” diye bitiren Gezen; kampanyaya iştirak eden herkese teşekkür etti.