24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajları

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR’ın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASININ TOPLUMUN GELİŞİMİNE, KALKINMASINA, AYDINLANMASINA VE KURTULUŞUNA YOL AÇTIĞI İNKAR EDİLEMEZ BİR GERÇEKTİR”
       “Tarafsız ve özgür bir basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur.  24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır.
       Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.
       Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Basın, Milletin Müşterek Sesidir” ifadesi basının toplumu aydınlatması bakımından üstlendiği misyonu en güzel şekilde açıklamaktadır.
       Gelişmiş toplumların vazgeçilmez unsuru olan basının görevini tarafsız ve objektif bir şekilde yürüttüğünde bir toplumun gelişimine, kalkınmasına, aydınlanmasına ve kurtuluşuna yol açmaktadır.  Bunun en yakın ve güzel örneğini 15 Temmuz 2016 gecesinde millet olarak yaşadık ve gördük. O gece basının, doğru, tarafsız ve ilkeli yayın yapmasının, insanları ülke menfaatleriyle doğru orantılı olarak yönlendirmesinin, bir yayıncılıktan öte ne kadar kutsal bir görev olduğuna şahit olduk. O gece devlet ile millet arasındaki bağın kuvvetlendirilmesinde basının ne kadar önemli bir görev üstlendiğini anladık. Aynı şekilde ilimizde faaliyet gösteren bütün basın mensupları da doğru, ilkeli ve hızlı habercilik ilkesinden taviz vermeden dik bir duruşla görevlerini yerine getirdiler. Bu vesileyle ben de hepsini bir kez daha tebrik ediyorum. İletişim ve düşünce özgürlüğünün bir ülkenin demokrasisine ve dolaylı olarak ekonomisine, kalkınmasına ve huzuruna ne kadar katkı sağladığı inkar edilemez bir gerçektir.
       Bu duygu ve düşüncelerle Karamanımızın doğru tanıtılmasında ve anlatılmasında emeği geçen yerel gazete, dergi, radyo ve televizyon çalışanlarımız başta olmak üzere bütün gazeteci ve basın mensuplarının bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

........................................

KTSO BAŞKANLARINDAN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI 

 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK  ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

“Günümüzde son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basın yayın organları; farklı düşünce ve görüşlerin toplumda yer bulabilmesine ve kendini ifade edebilmesine olanak vererek, çağdaş toplumun özelliklerinin oluşmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Basının; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlardan maksimum seviyede yararlanarak, tarafsız, doğru ve hızlı haber akışı ile tüm dünyadaki gelişmeler hakkında herkesin haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamak gibi çok önemli bir görevi ve misyonu bulunmaktadır. Her zaman ve her yerde büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarını takdir ve tebrik etmemek mümkün değildir. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyoruz. 

İletişim kavramının böylesine sınırları aştığı, bilginin sınırsız olduğu bir ortamda ilimizdeki basın yayın kuruluşlarımızda, gelişmelere kayıtsız kalmamakta, teknolojik gelişmelere de ayak uydurarak yaptıkları haberlerle ilimizin dünyaya açılan penceresi olmaktadırlar. Kentimizin yararına olacak her türlü çalışmada Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak basın mensuplarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz. Bu düşüncelerle her türlü şartta zorlu bir görev üstlenen ve her zaman büyük bir özveri ve toplumsal duyarlılık içinde görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyoruz."dediler.

..............................

KMÜ REKTÖRÜ AKGÜL’DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Demokratik yönetimlerde önemli bir güç olarak kabul edilen basın, kamuoyunun bilgilendirilmesi görevinin yanı sıra toplumun geniş kesimlerini etkileyebilmekte ve yönlendirebilmektedir. Basın kuruluşlarının, özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde görevlerini yerine getirebilmeleri, ülke çıkarlarını, kamu düzenini ve mesleki etik ilkelerini göz ardı etmemeleri kamuoyunun da doğru bir şekilde bilgilendirilmesinde büyük bir önem taşımaktadır. 

Bu vesileyle, bu zorlu meslekte görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.”

.....................

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Er, mesajında;
"Kamuoyunu bilgilendirmek adına, hızlı ve tarafsız, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışıyla; ülkemizde ve dünyada neler olup bittiğini halka aktararak insanların bilgilendirilmesini sağlayan gazeteciler, bir nevi toplumumuzun gözü kulağı niteliğindedir. 
Gazetecilerin ve basın sektöründeki diğer çalışanların gece gündüz demeden, yağmurda, çamurda, kimi zamansa canını tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili gayretleri sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda bulunmaktadır.

Ülke demokrasimizin terakki göstermesi, insan hakları, düşünce ve kanaat  özgürlüğü, kültürel ve ekonomik gelişmişlikte arzu ettiğimiz seviyelere ulaşabilmemizde geçmişte olduğu gibi gelecekte de basının yeri ve önemi büyük olacaktır. 

Demokrasinin vazgeçilmez bir ilkesi olan basının; vatanımızın bekası, milletimizin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği fedakar çalışmaları takdire şayandır.
Bu duygu ve düşüncelerle değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyor,  ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceklerine inandığım çalışmalarında başarılar diliyorum."dedi.

............................

AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı İmiş GÜNENÇ Basın Bayramı Kutlama Mesajı, 

Basın doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirmek konusunda önemlidir.

Basın, gerek dünyadaki gerek ülkemizdeki gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada ve toplumu aydınlatma da gibi büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir.

Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. 

Karaman basınımız, ilimizin tanıtımı noktasında üzerilerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalışmalarına devam ediyor.

Bu duygu ve düşüncelerle basın ilkelerine göre mesleklerini tarafsız bir şekilde yerine getiren başta ilimizin basın mensuplarının olmak üzere tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
..........................