24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

24 Temmuz Gazeteciler Ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı
KTSO Meclis Başkanı M.Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

Basın, doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturarak,  farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir.
Basının toplum için ne kadar hayati bir öneme sahip olduğunu 15 Temmuz gecesi girişilen hain darbe teşebbüsünün önlenmesinde, basın ve yayın organlarımızın birlik ve beraberlik mesajı vererek oynadığı rol bize bir kez daha  göstermiştir. Basının, duyarlı ve sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı hareket ederek topluma doğru ve hızlı haber vermesi sayesinde, halkın duruma el koyması ancak hür bir basın ile mümkün olabilmiştir. Dolayısıyla, devletin varlığı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumada basın yayın kuruluşlarımızın rolü inkar edilemez. 
Bu duygu ve düşüncelerle, toplumu aydınlatan, dünyada yaşanan olayların ve gelişmelerin aktarılması için gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak, büyük çaba sarf eden, her şartta sorumluluk bilinciyle çalışarak, bu zor görevi yerine getiren bütün basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutlar; başarılar dileriz.