24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları

24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajları
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları

İl Müdürü Kuntoğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu yayımladığı mesajında şu ifadelere yerdi:

Milletlerin kaderini belirleyen en önemli unsurlardan biri kuşkusuz eğitimdir. Geçmişten bugüne medeniyetler eğitime verdiği değerle yükselmiş, eğitimi ihmal ettikleri ölçüde zayıflamışlardır. Tarih boyunca eğitimde farklı yöntem ve malzemeler kullanılmıştır. Ancak her dönemde eğitim öğretmenle özdeşleşmiştir. 
Milletimizin manevi temellerini oluşturan yüce dinimizin Peygamberi bir öğretmendi. Osmanlı Devleti, öğretmeni baş tacı yaparak yükselmesini bildi. Orhan Gazi’yi yetiştiren, Sultan Fatih’i mükemmel bir olgunluğa eriştiren de bir öğretmendi. Yavuz Sultan Selim, âlimin atının ayağından sıçrayan çamuru şeref sayan, yalnız âlimin önünde eğilen, bir cihan padişahıydı. 
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk: “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak yeteneğini kazanmamıştır.” diyerek milletlerin tarihinde öğretmenin önemini vurgulamıştır.
Değerli Meslektaşlarım,
Eğitim sadece gelişmiş fiziki imkânlarla, teknolojik materyallerle yapılabilecek bir faaliyet alanı değildir. Eğitimin içini dolduran temel unsur şüphesiz ki sizlersiniz. Eğitimin içeriği, müfredat, öğretilen bilgi ve daha birçok konu yenilenen dünyayla birlikte değişebilir ama öğretmenden vazgeçilemez. Bütün bu bilgiyi yaşayacak, yaşatacak, gönülden gönüle açacak, rehberlik edecek bir model olmak zorunda. Aslolan öğretmenlerimizdir.
Öğretmenlik aşkla ortaya konan sevgi işidir. Tüm birikimini duygularıyla yoğurarak sonsuzluğa uzanacak bir tesirle öğrencinin kalbine nakşetmektir. Yığın halinde zihinlere istif edilen salt bilginin eğitime, insanlara ve insanlığa faydası yoktur. Bizim görevimiz kendini ifade eden, öğrendiği bilgilerle hayatı yorumlayabilen, sahip olduklarının kazandırdığı özgüvenle hareket eden, iyiliği ve güzellikleri yaşayan, ahlaklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir. 
Bizler bu düşüncelerle geçmişimizden aldığımız mirasla Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, daha güzel bir gelecek için var gücümüzle çalışacağız. Bunu el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Öğretmenlerimizin bu büyük görev ve sorumluluğu hiç şüphesiz ki zor ve meşakkatli, hayat boyu devam edecek bir yolculuktur. Ancak bir o kadar anlamlı ve yeri doldurulamayacak güçte öğretmeni mutlu eden kutsal bir yolculuktur. Bu şuurla emsalsiz görevlerini yerine getiren meslektaşlarımıza inancım sonsuz ve tamdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyoruz. Çabalarıyla, fedakârlıklarıyla bugünü ve yarınlarımızı inşa eden, neslimizin mimarı olan öğretmenlerimizi sevgiyle selamlıyor, tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 

.............

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Muğlu mesajında;

 

‘Öğretmenler Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır.

Her zaman sevgi ve saygıyla andığımız değerli öğretmenlerimizin en büyük mutluluk ve onur kaynağı, yetiştirdikleri öğrencileridir.

Hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği vardır. Ülkemizin geleceğini onlar kurmaktadır.

Öğretmenlerimizin yaktığı ilim feneriyle cehaletin karanlıklarından kurtulabiliyoruz. Biliyoruz ki; aydınlık yarınlarımızın, toplum olarak sahip olduğumuz gücün ve konumların ardında öğretmenlerimizin tebessüm dolu çehreleri, ilim soluyan tertemiz nefesleri ve hiç bitmeyen öğretme aşkları yatmaktadır. Bu nedenle öğretmenlerimize her daim minnettarız ve minnettar kalmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve Köylerimizde zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.’ Dedi.

..............

KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLARDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Gökhan ALKAN  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladıkları mesajda; 
“İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Onlara verdiğimiz değer, medeniyetimizin de ölçüsünü ifade eder. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, büyük fedakarlıklar gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. 
En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkartmak için gerektiğinde hayatını feda etmekten çekinmeyen başta demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin mimarı ve kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  tüm  öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız"dediler.

...............

REKTÖR AKGÜL’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması ve ardından başlatılan eğitim-öğretim seferberliği ile ülkemiz yeni bir döneme girmiş; 95'inci yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz, öğretmenlerimizin özverili çabalarıyla güzide nesiller yetiştirmiştir.  

Henüz çocukluk yaşlarımızda tanıştığımız öğretmenlerimiz, şefkati ve sevgisi ile anne ve babalarımızdan sonra kalbimize en çok dokunan, hayatımızın gelecek dönemlerini şekillendiren, bizlere ve çocuklarımıza toplumsal değerleri aşılayan, öğrettikleriyle bizi hayata hazırlayan örnek insanlar olmuştur. 

Evlatlarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi ve onların aile, vatan, millet, bayrak, sevgi ve saygı gibi vazgeçilmez değerlerimizi içselleştirmesi konusunda öncelikle anne ve babalara sonrasında ise öğretmenlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim-öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğretmenlerimizin taşıdığı bu yükü bilerek onlara hak ettikleri değeri vermek, fedakârlıklarına karşı onlara gereken sevgi ve saygıyı göstermek geleceğimizin inşasında bize düşen en büyük vazifelerdendir. 

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyor ve başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca uzun yıllar boyunca öğrencilerini çok büyük bir hassasiyetle, büyük bir fedakârlıkla yetiştirmiş, bugün artık emekli olmuş öğretmenlerimizin de sağlıklı ve uzun ömürler geçirmelerini temenni ediyorum.”

.............................

Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Adem KAPAR 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 
'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünü içine sindirmiş bir millet olarak, öğretmenlerimize ne kadar değer versek azdır."

Öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, sürekli kendini yenileyen, öğreten ve öğrenen bir meslek dalı olduğunu belirten KAPAR: 

"Geleceği temsil eden evlatlarımızın; vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesini sağlayan öğretmenlerimiz yurdun her köşesinde çok zor şartlar altında görev yapmakta, bu nedenle sevgi ve saygının en büyüğünü hak etmektedir.
Mutlu yarınlarımızı inşa eden, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, aydınlık Türkiye'nin güçlü bireylerini yetiştiren, modern ve yenilikçi bir gençliğin yetişmesinde azami gayret gösteren ve bu uğurda mücadele eden öğretmenlerimize şükran borçluyuz. 
'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözünü içine sindirmiş bir millet olarak, öğretmenlerimize ne kadar değer versek azdır. Çünkü onlar kendilerine verilen değerin çok üzerinde bir görev yürütmektedirler. Büyük zorluklarla, çoğu zaman canlarını feda ederek görevlerini yürüten aziz öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, aramızdan ayrılan öğretmenlerimize rahmet, halen yüreği sevgi ile çarpan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

...................

Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin2in 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Biz 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen ve 'İlim Çin'de dahi olsa gidip alınız.' emrine muhatap bir inancın mensuplarıyız.
Bir harf değil, bütün hayatlarını bir neslin yetişmesine adayan öğretmenlerimiz elbette her türlü övgünün üzerindedir. 
Bugün ne yazık ki öğretmenlerimiz bırakın kırk yıllık hatırı, 40 günlük itibar dahi göremiyor.
Hemen hemen her gün medyada öğretmene şiddet haberleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun yanı sıra öğretmenlerimizin aldığı maaş ne yazık ki verdiği emeği hiçbir şekilde karşılamıyor.
Atanamayan öğretmenler, KHK’lı öğretmenler ise yürek parçalayan bir başka sorunumuzdur.
Siyaset kurumu olarak bizlere düşen öğretmenlerimizi senede bir gün hatırlamak değil, her şart altında öğretmenlerimize üstlendikleri bu ulvi görev ve sorumluluğa uygun imkânları sağlamak olmalıdır.
Gençlerimizi imanlı, ahlaklı, şuurlu, bayrağının al rengine sevdalı olarak yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin hak ettiği değeri bulduğu bir eğitim sisteminin kurulması temennisi ile öğretmenler gününü kutlarım.