21. ASIR TÜRK ASRI OLMALIDIR

21. ASIR TÜRK ASRI OLMALIDIR
Karaman Alperen Ocakları İl Başkanı Faruk OFLAZ, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı
Karaman Alperen Ocakları İl Başkanı Faruk OFLAZ, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı…
Alperen Ocakları İl Başkanı Faruk OFLAZ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919`da Samsunʹa adım atması ile başlayan istiklal mücadelemiz, ʹesaret altında yaşamaktansa ölürümʹ diyen aziz milletimizin desteği ile büyüyerek milli mücadeleye dönüşmüş ve sonrasında ülke topraklarının düşmanlardan temizlenip Türkiye Cumhuriyeti hedefiyle taçlandırılmıştır. Dedi.
 
Faruk OFLAZ Mesajının devamında şunları söyledi;
 
19 Mayıs 1919ʹda Samsun`dan başlatılan kutlu mücadeleyle, Büyük Türk Milletinin ve devletinin ebediyete kadar yaşama azim ve kararlılığı bütün dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.
 
Dünya medeniyet tarihindeki önemli konumu bütün insanlığın malumu olan büyük Türk Milleti, bugün de kendi öz benliğini koruyarak küresel gelişmelere milli onurunu koruyarak gözlerini açacak ve Önce Türkiye Öncü Türkiye ideali minvalinde hareket ederek, tıpkı geçmişte olduğu gibi barış, hürriyet, hoşgörü ve adalet çerçevesinde şekillendirdiği örnek medeniyeti tüm insanlığa yeniden hediye edecektir.
 
Türkiye, genç nüfusu, zengin kaynakları, bölgesel ve küresel imkânları ve tarihi birikimiyle duraksayan medeniyetini yeniden ihya ederek asrımızın Türk Asrı olmasını sağlama inanç ve kudretine sahiptir.
 
Geleceğimizin teminatı olan Türk gençliği, milletimizi ve ülkemizi layık olduğu lider konumuna taşıma idealini tarihi ve hayati bir sorumluluk olarak görmelidirler. Millet olarak bunu başarmak zorundayız.  Bugünkü dünya düzeninde ezilen, emperyalizmin zulmü altında inleyen diğer milletlerin de huzur ve refahı için Büyük Türk Milletinin liderliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır.
 
Bu duygu ve düşünceler içinde başta istiklal mücadelemizin isimsiz kahramanları ve şehitlerimiz olmak üzere, bu mücadelenin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, millet ve devlet olarak hür şekilde dalgalanmasıyla her zaman gururlandığımız ay yıldızlı al bayrak altında birlik ve beraberlik içinde bu cennet vatanda sonsuza kadar güvenlik, özgürlük ve refah içinde yaşamayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Dedi.