2019 Hukuk Başarı Ödülü Esat Toklu’ya Verildi

2019 Hukuk Başarı Ödülü Esat Toklu’ya Verildi
Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneğinin geleneksel olarak verdiği 'Bülent Yurt Hukuk ve Demokrasi Ödülleri ' sahiplerini buldu.

Hukuk ve Demokrasi Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel Bülent Yurt Hukuk ve Demokrasi Ödül töreninde Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu 2019 Yılı Hukuk Başarı Ödülünü aldı..

Konuşmasına Barış Pınarı harekatında şerefli ordumuzun Allah yardımcısı olsun diyerek başlayan Toklu;  İstinaf sisteminde reformların başarı ile uygulandığını, Danıştay'ın iş yükünün azaldığını ve davalarda karar süresinin kısaldığını, yargı reformu strateji belgesinin devrim niteliğinde olduğunu söyleyerek yapılan ilk düzenlemelerin idari yargı açısından kolaylaştırıcı olduğunu belirtti.

Bu yıl Türkiye Barolar Birliği Litai Konukevi’nde 18 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen törene katılanlar arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Yargıtay Başkan ve Üyeleri, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkan ve Üyelerininde arasında bulunduğu  birçok davetlinin katıldığı  törende ödül alanlar arasında Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Adalet Bakan Yardımcısı Cengiz Öner, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Esat Toklu, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Cihat Yaycı, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Batı Trakya Türk Toplum Lideri Işık Ahmet, Gazeteci Nedim Şener, Aytemiz Genel Müdürü İşadamı Ahmet Eke, Sanatçı Haluk Levent, Londra Fahri Turizm Elçisi ve Londra Sofra Restaurantaları Sahibi Hüseyin Özer’ in bulunduğu kaydedildi.

Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği’nin her yıl geleneksel olarak verdiği “Bülent Yurt Hukuk ve Demokrasi Ödülleri” geçtiğimiz yıl   Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun, Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Adalet Bakan Yardımcısı Selahattin Menteş, HSK Üyeleri Alp Arslan ve Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Teknik Direktör Bülent Uygun’a verilmişti.