‘2019 Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde KMÜ’ye 2 Bayrak

‘2019 Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde KMÜ’ye 2 Bayrak
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni'ne katıldı.

Rektör Akgül, ‘Mekânda Erişilebilirlik’ ve ‘Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik’ kategorilerinde mavi ve turuncu bayrağa layık görülen KMÜ’nün ödüllerini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın elinden aldı. 

Ödül Törenine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleri ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ile üniversite temsilcileri katıldı. 

Üniversitelere Üç Farklı Alanda Bayrak Veriliyor
Yükseköğretim Kurulu her yıl engelli öğrencilerin sorunlarına çözüm üretebilmek, daha etkin bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulmasına katkıda bulunabilmek ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere üniversitelere ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ veriyor. Bu yıl 81 yükseköğretim kurumu tarafından 653 başvurunun yapıldığı ödül töreninde 28 farklı üniversiteye toplamda 126 bayrak ödülü verildi.
Daha önce ‘Eğitimde Erişilebilirlik’ kategorisinde ‘Yeşil Bayrak’ ödülüne layık görülen KMÜ İslami İlimler Fakültesi bu yıl da Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik kategorisinde ‘Mavi’, Mekânda Erişilebilirlik kategorisinde ise ‘Turuncu’ bayraklara layık görülürken, KMÜ Kütüphanesi ise Eğitimde Erişilebilirlikte Yeşil Bayrak, Mekanda Erişilebilirlikte ise Turuncu Bayrak adayı olmaya layık görüldü.
“Engelli öğrencilerimiz adına yapılan çalışmalar artarak devam edecek”
Ödül töreninin ardından elde edilen başarı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Rektör Akgül, engelli öğrencilerimiz için erişilebilir bir eğitim-öğretim ortamı sunmak, onların sosyal ve kültürel faaliyetlere daha etkin katılımını sağlamak için teşvik edici çalışmalar ve projeler geliştiriyoruz. Ödül töreni bu işin teşvik edici ve özendirici tarafı. Biz de ödül töreninde üniversitemiz adına iki  farklı bayrakla ve iki farklı adaylıkla ödüllendirildiğimiz için ayrıca mutlu ve gururluyuz. Bu bayrakların üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı kutluyorum. Bundan sonraki süreçte de engelli bireylerimizin ve öğrencilerimizin hayatını kolaylaştıracak uygulamalara tüm birimlerimizle birlikte katılmaya gayret göstererek çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.