2018 Yeni Torba Yasasında Amatör Spora destek geliyor.

2018 Yeni Torba Yasasında Amatör Spora destek geliyor.
2018 yılı için çıkan 39 maddelik yeni torba yasasında amatör spor kulüplerine destek geliyor.

Yeni çıkan 39 maddelik yeni torba yasasında çıkan yasaya göre bundan sonra İllerde faaliyet gösteren amatör spor klüplerine gelir vergisi desteği geldi. 

Yeni yasaya göre; Amatör spor kulüplerinin desteklenmesine yönelik, spor kulüplerinin sporculara yaptıkları ücret ödemeleri üzerinden kestikleri gelir vergisinin aktarılacağı özel bir hesap oluşturulacak.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'yla, Türk sporunun ve amatör spor kulüplerinin desteklenmesi amacıyla düzenleme yapılıyor.
 
Buna göre; Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve bağımsız spor federasyonlarına tescil edilmiş olan ve Türkiye'de faaliyette bulunan spor kulüpleri ve sportif alanda faaliyette bulunan sermaye şirketleri tarafından sporculara ödenen ücretlerden tevkif edilerek ilgili vergi dairesine kanuni süresinde beyan edilen ve ödenen gelir vergisi tutarlarının tamamı, kulüplere ret ve iade edilecek.
 
Özel hesaba aktarılan bu tutarlar; sporcu, çalıştırıcılar ve diğer spor elemanlarının, sportif faaliyetlerine ilişkin iaşe, ibate, seyahat, sağlık, eğitim-öğretim harcamaları ile amatör spor dallarına ilişkin hazırlık kampları, müsabaka, malzeme ve ekipman, federasyon vize, lisans, tescil ve katılım harcamalarında kullanılacak.
 
Özel hesaptan amaç dışı kullanıldığı tespit edilen tutarlar için amaç dışı kullanılan döneme gelir (stopaj) vergisi tarhiyatı yapılarak vergi cezası kesilecek.