200 Bin Çiçek Dikildi.

200 Bin Çiçek Dikildi.
Karaman Belediyesi Park-Bahçe Müdürlüğü, Kentin ve kentsel çevrenin daha iyi bir görünüm alması için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.
Kent halkının fiziksel gereksinimlerine karşılık vermek üzere; dinlenme, gezinti, park ve çocuk oyun alanları ve yeşillendirilmiş alanların çoğaltılmasının yanı sıra şehre 200 bin mevsimlik çiçek dikerek Karaman’ı adeta çiçek bahçesine dönüştürdü.
Yeşil bir kent oluşturmak için Karaman’ın farklı bölgelerinde yeşillendirme çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu: “Park-Bahçe Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz; Karaman’ın sokak ve meydanlarını plana uygun olarak ağaçlandırma, çocukların sağlıklı ortamlarda eğlenme ve gelişmelerini sağlamak için çocuk parkları, dinlenme alanları, yeni parklar, yeşil alan, spor ve oyun alanları ile buraların bakım, onarım ve yenileme işlerinin yanı sıra ağaçlandırma alanlarına fidan dikimi, çeşitli bitki ve süs çiçeklerinin üretimini gerçekleştirme faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Buna göre, Park-Bahçe Müdürlüğümüz; altı ayda park ve kavşaklara 200 bin adet mevsimlik çiçek dikimi, 100.Yıl ve Atatürk Bulvarı’na 7500 adet gül, 12 bin metrekare alana çim ekimi, Atatürk Bulvarı’na 2500 adet ateş dikeni ve 80 adet süs eriği dikildi. Park alanlarına 500 adet oturma bankı, 8 takım dış mekân spor aleti yerleştirildi. Ayrıca Osman Gazi Mahallesi’ne de bir adet park kazandırdık

            Karaman Belediyesi olarak amacımız; çağdaş şehir standartlarına uygun, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırarak halkımıza en iyi hizmeti vermektir.” dedi.