2 Yıl Ertelemeli 750 Bin TL Faizsiz Kredi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Duyurdu!

2 Yıl Ertelemeli 750 Bin TL Faizsiz Kredi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Duyurdu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev kredisi çekmek isteyenlere müjdeyi vererek 2 yıl ertelemeli 750 bin TL faizsiz kredi imkânı sunacaklarını açıkladı. İşte kredi paketinin detayları…

Konut fiyatlarındaki artış rekor seviyelere gelirken, Türkiye, ev fiyatlarının en çok arttığı ülkelerden biri oldu. Derinleşen ekonomik kriz ve artan enflasyon, her kalemde olduğu gibi kira fiyatlarını da fahiş seviyelere getirdi. Hal böyle olunca, ev sahipleri daha yüksek fiyata evlerini kiralamak için mevcut kiracılarını evden çıkarmaya çalışırken, kiracılar da ev sahibi olmak bir yana kira ödemekte bile zorlanır hale geldi.

Vatandaşlar, ev sahibi olmak için ev kredilerine yönelirken, kredi faizlerinin de yüzde 6’ya dayanması nedeniyle resmen çekilen kredinin iki katı kadar toplam ödeme tablosu ortaya çıktı.

Bu nedenle hükümetten ev sahibi olmak isteyenlere yönelik dev bir adım geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 2 yıl ertelemeli 750 bin TL faizsiz kredi verileceğini duyurdu.

parazamlira-1475999-removebg-preview.png

750 BİN TL FAİZSİZ KREDİ DETAYLARI

Buna göre, ev için 750 bin lira, ahırı bulunan ev için bir milyon lira ve iş yeri için 400 bin lira olarak verilecek yapım kredisi 2 yılı ödemesiz olmak üzere toplam azami bir0 yıl vadeli ve faizsiz olacak.

Hak sahipleri en fazla 3 bağımsız bölüm için kullanabilecek. Hibe yardımı bir ev ve bir işyeri için verilecek. Aynı bağımsız bölüm için hem kredi hem de hibe alınabilecek. Kredi kullanımında hak sahiplerinin gelir ve kredi puanı durumlarına bakılmayacak.

Bir hak sahibine sadece bir ev için ve bir işyeri için hibe verilebilecek. Hibe yardımı ev için 750 bin lira, işyeri için 400 bin lira olarak veya yapılacak inşaatın büyüklüğü, niteliği gibi unsurlar gözetilerek ayni olarak inşaat malzemesi verilmek suretiyle yapılacak. Hibenin yüzde bir0’u peşin, kalanı subasman seviyesinde taşıyıcı sistemin bitiminde ve inşaat bitiminde olmak üzere 3 eşit taksitte ödenecek.