2. KİTAP VE KÜLTÜR FUARI TÖRENLE BAŞLADI

2. KİTAP VE KÜLTÜR FUARI TÖRENLE BAŞLADI
Karaman Belediyesi, Karaman Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen 2. Kitap ve Kültür Fuarı, 12 Temmuz Salı günü törenle açıldı.
Aktekke Kent Meydanı’nda saat 16.30’da gerçekleştirilen fuar açılışına Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M. Salih Baldız, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılış öncesi Karaman Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi katılımcılar tarafından büyük alkış alırken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, fuarın açılışında yaptığı konuşmada: “Bu seneki fuarımız sadece kitap fuarı değil, aynı zamanda kültürel etkinliklerin de yer alacağı, yedi günde yedi yazarın katılacağı bir yapıda gerçekleşecek olan bir fuardır. Vatandaşlarımızı kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlığını kazandırmak için bu etkinliğe ortak olan Sayın Valimiz Süleyman Kahraman ve Sayın Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Vali Süleyman Kahraman ise: “Kitap fuarları bir ilin kültürel değerleri için olmazsa olmazını ifade etmektedir. Türkiye Okuyor Kampanyası projesi kapsamında açılan bu fuar ilimiz için hayırlı olacaktır” dedi.
 
Konuşmaların ardından fuarın açılışı, hayırlı uğurlu olması temennisiyle Vali Kahraman ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Karaman Belediyesi’nin katkılarıyla sergilenen ve ilimizin tarihi ve kültürünü anlatan resim sergisi fuarı gezenler tarafından çok beğenildi.
 
2. Kitap ve Kültür Fuarı 11 - 17 Temmuz 2011 tarihlerinde saat 10.00 ile 23.30 saatleri arasında vatandaşlar tarafından gezilebilecek. Fuarın çeşitli günlerinde ülkemizin tanınmış şair ve yazarları kitaplarını okurları ile buluştururken, mahalli ve yerel sanatçılarda da fuar günleri boyunca verecekleri konserleriyle etkinliğe renk katacaklar.