1 YAŞINDAKİ ÇOCUK YORGAN ALTINDA CAN VERDİ..

1 YAŞINDAKİ ÇOCUK YORGAN ALTINDA CAN VERDİ..
üzerine yatak ve yorganların düştüğü 1 yaşındaki küçük kız hayatını kaybetti.

Karamanʹda evde oyun oynarken yerde yığılı yatakları üzerine deviren bir kız çocuğu yatakların altında boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Kızık köyündeki evlerinde uykusu gelen Feride Akgün (1,5) annesi tarafından odaya uyutuldu. Annesi evin bahçesinde reçel kaynatırken uyanan küçük Feride odanın bir köşesinde duvara dayalı olan yatakların üzerinde bulunan yastıkları almak isterken yataklar üzerine devirdi. Bir süre sonra çocuğa bakmak için odaya giren anne yatakları devrilmiş vaziyette görünce yatakları kaldırmak isterken çocuğu yatakların altında hareketsiz yatarken buldu. Küçük Feride olay yerine çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesine kaldırılırken burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Küçük kızın babası Aydın Akgün 2 sene önce Muştan Karamanʹa göç ederek köye yerleştiklerini söyledi. 1 hafta sonra oğlan kardeşinin düğünü olduğunu ve ona hazırlandıklarını söyleyen baba Akgün şunları kaydetti:

ʹʹBir hafta sonra Manisaʹdan gelin getirecektik. Düğün hazırlığı içindeyiz. Ben çalışmak için Karaman’a gitmiştim. Eşim ve akrabalarım evimizdeki bir odayı gelin odası yapmak için boşalttılar. Boşalttığımız odadaki yatakları, eşyaları da bu odaya taşımışlar. Odada uyuyan kızımda uyanınca yatakların üzerinde bulunan yastığı almak isterken yataklar0 üzerine devirmiş ʹʹ dedi.

Düğüne hazırlanırken bu acıyla yıkıldıklarını belirten Akgün ʹʹ Kaderimizde bu da varmış. Yapacak bir şey yok. Şimdi 3 çocuğum daha var. Onlar için mücadelemiz devam edecek. O evimizin neşe kaynağıydı. Ne bir görüntüsü ne de bir fotoğrafı yok. Ondan bize hatıra hiç şey kalmadı ʹʹ dedi.