19.cu Hıdırellez Şenliği Ayrancı’da kutlandı

19.cu Hıdırellez Şenliği Ayrancı’da kutlandı
Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez şenliği Karaman’ın Ayrancı ilçesinde yoğun bir katılımla kutlandı.

Ayrancı Belediye başkanlığı tarafından 19.’su düzenlenen şenliğe Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ayrancı kaymakamı Mustafa Tükcan, emniyet müdürü Fikret Bayraktar, alay komutanı Albay İlhan Şen, siyasi parti temsilcileri ile ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte, Osmaniye Belediyesi Mehteran takımının gösterisi uzun süre alkış aldı. Dombıra eşliğinde Gökbörü Atlı spor oyununun oynandığı şenlikte bolluk ve bereketi simgeleyen başak demeti Karaman Valisi Fahri Meral’e verildi. Protokolün şenlik ateşini yakması ve alandaki çadır ziyaretlerinin ardından açılış konuşması yapan Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, ‘’Bütün bayramların, dini ve Milli bir inanıştan, o toplumu ilgilendiren hatıralardan, geleneklerden, duygulardan ve tabiatın insanlara tesir eden olayından doğduğuna inanılır’’ dedi.
 Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Hıdırellez’in, baharın gelişi, toprağın uyanışı, bolluk ve bereketin müjdecisi olduğunu söyleyen Büyükkarcı konuşmasında; ‘’Hıdırellez, sadece ilçemizde değil, tüm Türk Dünyası’nda, Türk coğrayasında yüz yıllardır kutlana gelen geleneksel bir değerimizdir. Burada asırlardır süregelen geleneğimizi canlandırmak, bir birlerinden ayrı kalan yöre halkını, Hıdırellez geleneği ile bir araya getirip, bu geleneksel kültürümüz gelecek nesillere aktarılarak, hemşerilerimizin sıla-i rahim yapmalarına fırsat oluşturmaktır. Bu vesile ile şenliğimize gösterdiği katkılardan dolayı başta Karaman Belediye başkanı Ertuğrul Çalışkan olmak üzere vekillerimize, hemşerilerime ve siz değerli vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarım’’ sözlerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Sami Çelik, Yasin Çat, Mehmet Ali Büyükparmaksız gibi isimler bir birinden güzel parçalarıyla sahnede yer aldılar. İzmir Kırım Derneği Halk Oyunları ekibinin gösteri yaptığı şenlikte son olarak sahneye ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan çıktı. Yıldızdoğan parçalarını seslendirirken binlerce Ayrancı’lı eşlik etti.