19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

19 Eylül Gaziler Günü Mesajı
19 Eylül Gazileri Anma Günü Mesajları;

BAŞKAN ÇALIŞKAN’IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; “Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerin, milletin nezdinde en muteber mertebeye eriştiklerini belirtti. Bu toprakların aziz şehitler ve gazilerin fedakârca çabaları neticesinde vatan kılındığını, ay yıldızlı bayrağın, yine onlar sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalandığını vurgulayan Başkan Çalışkan:

“Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu bakımdan, şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır.

Ben bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi, bu uğurda gazi olmuş, şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyor, minnetle yad ediyorum” dedi.

________________________________________

KARAMAN TSO'DAN 19 EYLÜL GAZİLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "mareşal" rütbesi ve "gazi" unvanının verilişinin 96’ıncı yıl dönümünde, vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin bekası ve milletin birliği uğruna canlarını ortaya koyan, şehitliğe niyet eden ve gazilik rütbesine yükselen kahramanları şükran ve minnetle andıklarını bildirdiler.  
Başkanlar yayımladıkları mesajda; “Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce makamlardır. Bugün özgürce nefes alıp verebilmemizi, kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz. Onların yazdığı destanlar ülkemizin gururudur, onurudur. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimize hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmak zorundayız. Milletimize yakışan budur. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin her karış toprağında terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın zaferler yazdıran Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük garantisi olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Gününü kutluyor; başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi, ve saygıyla selamlıyor, sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyoruz” dediler.

___________________________________________________

KARAMAN İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER’İN ‘19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ’ DOLAYISIYLA YAYINLADIĞI MESAJI
Güngörer şehitlik ve gazilik mertebelerinin önemini işaret ederek: Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için; silah arkadaşları olan gazilerimizi hak ettikleri değeri vermeliyiz ve onları her yerde, her zaman onurlandırmamız gerekmektedir. Devlet olarak onlara sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine olan bağlılığın bir ifadesidir. Türk Ulusu için, şehitler "nurlanmış" gaziler "onurlanmış" kişiler olarak bilinir ve her Türk evladı bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşmaktan asla kaçınmaz. Çünkü Milli benliğimizde olan bu duyguların, Türk Ulusu ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda yaşamıştır. “Ya İstiklal, ya ölüm!” sözü bunu en güzel anlatan sözlerdendir. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden Gazilerimiz, şehitlerimizle birlikte bu vatanı yurt edinmemizde, vatanın korunmasında her türlü güçlüğe göğüs germişlerdir.  Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram yoktur.
19 Eylül 1921 günü; Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin Mareşallık rütbesi ve Gazilik unvanının verilmesiyle her yıl bugün Kahraman Gazilerimizi andığımız önemli bir gün haline gelmiştir.  Gazilik unvanı Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olarak, bütün unvanların önüne geçmiştir. Öyle ki tarihimizde Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Gazi’dir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi’dir, ilk meclisimiz Gazi’dir. Ve bu vatan için kim canını ortaya koymuşsa, kim “gaza niyetiyle” ayağa kalkmışsa, makamların en yücesine bu milletin gönlüne yer etmiştir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Gazilerimizin varlığı, onların aziz hatırası, bizim şerefimizdir.
 Bu vesileyle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize de aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diler, saygılarımı sunarım. ifadelerine yer verdi.

_________________________________________