18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajları

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajları
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajları

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ali BOZKURT’un  18 MArt ÇAnakkale zaferinin 104. YIl dönümü ve şehitleri Anma günü mesajı

Bozkurt; Topraklarının her karışının ecdadımızın kanlarıyla sulanmış olan cennet vatanımız, kahramanlık destanlarıyla doludur. Tarihimizin her bir sayfası, gazi ve şehitlerimizin şan ve şerefini anlatmaktadır. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle, mukaddesatı uğruna canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.’’dedi.

       Türk Milleti 18 Mart 1915 tarihinde Dünya’ya Çanakkale’nin geçilemez olduğunu gösterdi. Bütün maddi gücüne ve gelişmiş modern silahlarına güvenerek Çanakkale Boğazı’nı geçmeyi hayal eden haçlı donanması, hiç ummadığı bir hezimet yaşamıştır. Bu başarının en önemli sırlarından biri, iman dolu sinelerdeki şahadet arzusudur.Şehitlik arzu ve iştiyakı Çanakkale’de zafer, gazi Seyit Onbaşı’nın sırtında muazzam bir güç olmuştur.Vatanı uğruna ölme arzusu, muhtelif renk, ırk, dilde olan ve ülkenin dört bir yanından gelen vatan evlatlarını bu mevzide buluşturmuştur.

Son olarak bir kez daha, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferinde Milletimizin verdiği onurlu mücadeleyi saygı ile hatırlıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Gününde, vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.

.......................

AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er’in Çanakkale Zaferinin 104. Yılı vesilesi ile  basın açıklaması yayınladı

Bugün, 104 yıl önce vatanımızı işgal, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak amacıyla birleşen yedi düvelin, bütün güç ve imkânlarıyla yaptıkları saldırılara karşı, şehadetleri dinin temeli olan ezanın, bu topraklarda ilelebet yankılanması için yüz binlerce can vererek kazandığımız Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü. Vatan, millet, istiklal ve istikbal için seve seve can veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, milletimiz için bir hayat memat meselesi, millî mücadeleye giden yolda çok önemli bir kilometre taşı, tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri; milletimizin yeniden dirilişinin simgesidir. Ogün yüz binleri şehit verdik, sonra ve işte şimdi milyonlar olup dirildik. Çanakkale ruhunu yaşanır kıldığımız her durumda diriliş coşku ve iddiamız sürecektir. Çanakkale ruhundan ilham alan varlık coşkusunun, ölümüne bir direnişle istiklalini koruyacağını 15 Temmuz ihanetini püskürterek göstermiş olması önemlidir.

 

İnanmışlığın, adanmışlığın zirvesi olan Çanakkale’yi ölümsüzleştiren bu ruha bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bizi ‘Büyük Türkiye’ idealine taşıyacak olan bu ruhtur.

 

AK Parti olarak, işgalci düşmana geçit vermeyen, yaşadığımız hayatı ve ülkeyi canları pahasına bize armağan eden şehitlerimizi bir defa daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.

..............................

AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa KALE, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan KALE mesajında;“Aziz Milletimizin on binlerce şehit vererek elde ettiği zaferin simgesi olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümündeyiz. Çanakkale Zaferi, tarihe yazılmış eşsiz bir kahramanlık örneğidir.

Vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak uğruna başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları tarafından verilen bu şanlı mücadeleyi hiçbir zaman unutmamalıyız. Her anında, her satırında insanlık onurunun yer aldığı bu destan, tarihimizin en hüzünlü ve aynı zamanda en onurlu zaferidir. Bu zafer milletimizin bağımsızlığa olan inancını arttırarak, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır.

Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Aziz Şehitlerimizin, imkansızı başaran Seyit Ali Onbaşıların sayesinde bizler, bir asırdır bu topraklar üzerinde güvenle yaşamaktayız. Bu sebepledir ki tarihte eşine az rastlanır  bir kahramanlıkla canlarını feda eden Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 104.yıl dönümünü yürekten kutluyor,Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman  Gazilerimizi  hürmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

................................