18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajları

18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajları
18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Mesajları

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, 18 Mart Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
“Tarih şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin vatan sevgisinin, şehadetle imtihan olduğu Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Kale, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Teknoloji ile inancın savaşı, bu milletin var olma kavgası, kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. 
Çanakkale, Kurtuluş Savaşında Türk milletine güvenilmesi gerektiğinin ispatıdır. Öyle bir savaş ki dünya tarihinde eşi görülmemiştir. Çanakkale yokluklar içinde bir Vatan müdafaasının bir milletin nasıl şahlandıracağının eşsiz ispatıdır. Çanakkale savaşları bir son değil, bir başlangıç oldu. Çanakkale’de dostumuz kim, düşmanımız kim onu gördük. Ama buna rağmen savaşta bile insanlığımızı unutmadık. Çanakkale bir duruşun ifadesidir. Dünya’da eşi görülmemiş insanlık örneğidir. Vurulan bir Yunan askerinin yarasının bir Türk askeri tarafından sarılması, Türk siperlerinin önüne düşen vurulmuş bir düşman askerinin, Türk askeri tarafından kucaklanıp, düşman siperine götürülmesi gibi birçok yaşanmış örneği olan bir savaştır.

Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif’in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Çanakkale Hilal ve Haç’ın mücadelesidir. Yok edilmek istenen, İslam’ın son kalesinin destanıdır. Biz bu vatan toprakları üzerinde büyük bir mirasa ve emanete sahip nesiliz. 

Milletimiz, imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki vatan sevgisi ile bir destan yazmıştır. Bu destan birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya örnek bir şekilde sergileyen bir hakikattir. İnanıyorum ki tarihimizden örnek aldığımız gibi aynı ruh, beraberlik ve heyecan sonsuza kadar sürecektir. 
Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için verilen mücadeleyi toplum olarak idrak edip, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. 
Bu zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçikleri bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum. 

Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugün milletin bekası ve esenliği uğruna can vermiş evlatlarımıza ve kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”
……………………

 

Saadet Partisi 18 Mart Çanakkale şehitleri Anma Mesajı

ÇANAKKALE GÜCE DİRENİŞ, ZULME BAŞKALDIRIDIR.

18 Mart 1915…
Boğaza ağı ağır bir duman yaklaşıyor, gökyüzü kararıyor
Duman, altındaki ölüm kusan gemileri gizliyor
Önce top sesleri işitiliyor, sonra gülleler düşüyor
Yer sarsılıyor, ecdat hazırlanıyor
Yer sarsılıyor iman coşuyor
Açıl ey gökyüzü, şehitler geliyor

Bundan 103 yıl evvel Ehl-i Salib, çeşitli entrikalarla, hilelerle, adım adım uyguladıkları proje ile son derece zayıf bir duruma düşürdükleri Osmanlı Devletine son darbeyi vurup İslam’ı ve Müslümanları yok etmek üzere kapımıza dayanmışlardı. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu duruma benzer bir durumda idi Osmanlı Devleti. Bu sebepten bugün bizim Çanakkale’yi çok iyi anlamamız, analiz etmemiz gerekiyor. 
 Çanakkale kemiğin çeliğe galip gelmesidir. İmanın, aşkın devasa orduları yer ile yeksan ettiğinin apaçık delilidir. Çanakkale zaferi maneviyat ile kazanılmıştır. Düşman dönemin en gelişmiş gemileri, silahları ile saldırmıştı. Onlarda imkân çoktu ama iman yoktu. İşte maneviyat sıfırların başındaki 1’dir. ‘1’ olmazsa ortada sadece ‘0’ kalır. Şayet ecdadımız bugünkü gibi düşünse idi; ‘ne yapalım büyük güçlerle anlaşmadan bu işler olmuyor.’ dese idi bizim bugünkü durumumuz ne olurdu? Seyit Çavuş, kemikleri yerinden oynatacak ağırlıktaki 250 kiloluk mermiyi kaldırmak yerine güvenli bir yer bulup oraya gizlenebilirdi. Ama onlar kolay olanı değil, teslim olmayı değil zulme karşı mücadeleyi, güce kafa tutmayı tercih ettiler. Çünkü sahip oldukları manevi güç bunu emrediyordu. 
Elbette bu zaferde ki feraseti de görmezden gelemeyiz. Sultan Abdülhamit Han küffarın bir proje uyguladığını görmüş, bu projenin hedefini tespit etmiş ve Çanakkale savunmasına özel ehemmiyet vermiştir. Bugün de aynı hedefteki projelerin farklı versiyonları devam etmekte ve Türkiye’miz her geçen gün zayıflatılmakta. Yedi düvel etrafımızı kuşatmış, leş kargaları gibi başımıza üşüşmüş. Ancak bilinmelidir ki bugün ülkemizin beka sorununun kaynağı ferasetsiz politikalardır. Bütün uyarılara kulak tıkayıp, ABD’nin işaret ettiği yolda inatla ilerlemek geldiğimiz noktada ülkemizi beka sorunu ile karşı karşıya bırakmıştır. Bundan sonraki süreçte Ehl-i küffarın projelerine bilerek ya da bilmeyerek yardım etmemek için öncelikle insanımızı kutuplaştırmaktan vazgeçmeli toplumsal barışı tesis etmeliyiz, zulmü ortadan kaldırmalı adaleti hakim kılmalıyız. Unutmayalım ki zaman değişir, asır değişir ama hak ile batılın, doğru ile yanlışın, güzel ile çirkinin, adalet ile zulmün mücadelesi aralıksız kıyamete kadar devam eder. 
Hak ile batılın mücadelesinde şehadet şerbetinden tadan aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Onların şehit olduğu değerler uğruna mücadelemizi devam ettireceğiz. 

..........................
Karaman İYİ Parti İl Başkanından 18 Mart Çanakkale şehitleri Anma Mesajı
Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır. Karaman İYİ Parti teşkilatları olarak; Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 103. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş şehitlerimizin nezninde tüm şehitletimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla ve sevgiyle eğiliyoruz
……………..
KTSO´DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Başkanlar mesajlarında;

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103'üncü  yıl dönümünü idrak etmenin onurunu ve gurunu yaşıyoruz. 18 Mart zaferi ile cesaretin, azmin ve özgürlük sevdamızın tarihe altın harflerle not düşüldüğü  Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir destan olarak zihinlerimizde ve gönlümüzde yer edinmiştir. Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. 
Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en önemli örneklerinden birini oluşturmaktadır. Milletce, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız. Bir yandan Cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyoruz.” dediler.
………………………………….
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkanımız MUĞLU mesajında;
 " Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.
Çanakkale Zaferi, vatanın ve milletin, bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın, ilahi bir mücadele gücüdür. Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk milletinin topyekûn ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.
Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.
Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.
Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.
Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman gazilerimizi ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.
……………………………………….
Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER’in
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ MESAJI
Bugün zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamlısı olan Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma gününü idrak etmekteyiz. Çanakkale Zaferi vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk Ulusunun destanıdır.
Zaferimizin 103.yılı vesilesiyle bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile Türk Milletinin huzur ve güvenliği için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
………………………………………
Halkın Kurtuluş Partisi Karaman İl Örgütü, 18 Mart'ın 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. 
"Çanakkale’de siperde “vatan vatan!” diye atan yüreğinin yangınından parmağının koptuğunu fark edemeyen yiğitler gibi yiğitler hâlâ var bu topraklarda. O yiğitler, Halkın Kurtuluş Partisi genelkurmaylığında, bu hayâsız saldırıyı defedecekler. " ifadeleri kullanıldı
Açıklama şu şekilde: 
Top tüfeğe karşı vatan aşkı ile bilenmiş süngünün zaferi;
Çanakkale…
Liyakatle değil Saraya dalkavukluk eden paşaların göreve geldiği ve cepheye gönderildiği Osmanlı Ordusu, 93 Harbi’nden ve Balkan Savaşları’ndan yenik çıkmış, yüz binlerce şehit, yaralı asker, bir o kadar da Rumeli’den Anadolu’ya sürüklenen yaşlı, kadın, çoluk çocuk yollarda telef olmaktadır. Cephede ordu, geride halk perişandır.
Ne evde, ne ocakta Saraya güven kalmamıştır. Bir savaş daha kaldıracak durumda değildir Osmanlı. Paşa desen verilen emri anlayacak kapasite ve birikimde değil, er desen süngü takacak tüfeği bile yok. Hatta cepheye gidecek er kalmamış.
Böyledir Osmanlı toprakları 1914 yılında.
Bir savaş daha çalar kapıyı. Üzerinde güneş batmayan imparatorluk Birleşik Krallık, ona kafa tutmaya kalkışan Almanya kapışır. Hesap, Dünyanın patronu ben olacağım hesabıdır. Ve kolunu kıpırdatmaya hali olmayan Osmanlı, kişicil çıkarlarını emperyalist devlet çıkarlarına alet eden paşalar yüzünden savaşın ortasında buluverir kendini.
Çürüğe, emekliye sevk edilen askerler çağırılır yeniden ocaklara. Süt kokulu kızancıklar uğurlanır kınalı kınalı ana koynundan. Göstermelik eğitimlerle cehennemi savaş meydanına yollanırlar tüfekleri dahi olmaksızın.
Rumeli elden gitmiştir, emperyalistler Anadolu’ya ayak basmak üzeredir. Önlerindeki en önemli engel Çanakkale’dir. Fakat o da ne? İşler ters gitmeye başlar, düzen bozulur, ilerleyiş durur.
Ne tılsımlar, periler, melekler inmiştir ne de ebabil kuşları taş dökmüştür yeryüzüne. Tek olmuş, bir olmuş güç vardır Çanakkale’de; kalpleri “vatan vatan!” diye atan Türk Memetler Kürt Memolar ve onlarla aynı satıhta savaşan ve önderlik eden askeri deha Mustafa Kemal.
Tarihin akışını tersine döndürecek, emperyalistlere yenilgiyi ilk tattıracak sonun başlangıcıdır Çanakkale.
Çanakkale, Parti’mizin tarihi Genel Başkanı Hikmet Kıvılcımlı’nın deyimiyle “mazlum ulusların emperyalizme karşı ilk zaferidir”.
O gün durdurduğumuz emperyalistler, amaçlarına ulaşmak için bugün hâlâ mücadele ediyorlar. Bu bir kan davası onlar için. Akdeniz’e açılmak, Ortadoğu petrollerine hâkim olmak, nefti yeşile hükmetmek için ülkemizi ve tüm Ortadoğu Halklarına zulmediyorlar. Kan içiyorlar emperyalistler yaşamlarını devam ettirebilmek için. Doymamacasına…
Kılıktan kılığa giriyorlar, utanmazca. “Barış Gücü” diyor adına kimi zaman. Kimi zaman “NATO”. “IŞİD”i kuruyor, “Müslüman Kardeşler” görünümünde çıkıyor kimi zaman.
Kendi askerine, halkına söz geçiremeyeceği zaman devşirmeler kullanıyor, nasılsa hizmet etmeye amade sömürge ve yarısömürge tapıcıları var.
Bir devletten; Yugoslavya’da olduğu gibi 6 devletçik çıkarıyor akla gelmedik zulümle. Toprak bütünlüğünü tanımıyor Suriye’nin, Irak’ın, Libya’nın. Tecavüz ederek, baş keserek, diri diri yakarak uluslara diz çöktürmeye çalışıyor.
Bombalar patlatarak, üsler kurarak, şehirleri yakıp yıkıp yok ederek Misakı Milli ile sınırları çizilen Türkiye’yi 3 parçaya bölmeye uğraşıyor. Ne yazık ki başarılı da olacak bu gidişle, başta AB-D Emperyalizmine hizmet etmeye teşne AKP’giller oldukça BOP’u hayata geçirmekte.
Ancak bu iş böyle gitmeyecek. Çanakkale’de siperde “vatan vatan!” diye atan yüreğinin yangınından parmağının koptuğunu fark edemeyen yiğitler gibi yiğitler hâlâ var bu topraklarda. O yiğitler, Halkın Kurtuluş Partisi genelkurmaylığında, bu hayâsız saldırıyı defedecekler. Ne diyordu Mustafa Kemal; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben umudumu hiçbir zaman kaybetmedim.”
Evet karanlık günlerden geçiyoruz. Açlık, yoksulluk diz boyu. Her gün ölüm haberleri geliyor gencecik fidanların emperyalist çakalların ve avanesinin çıkarları uğruna. Ocaklar sönüyor, yürekler yanıyor. Ama kin de bileniyor.
Türk ve Kürt Halkları olarak birlikte verdiğimiz mücadeleyle Çanakkale’de tattırdığımız ilk hezimeti ve Birinci Kurtuluş Zaferimizle yaşattığımız yenilgiyi yine yaşatacağız AB-D Emperyalistlerine ve onların yerli işbirlikçileri Finans-Kapital ve Tefeci Bezirgân Sermayedarlarına.
Biz umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Savaşsız, sömürüsüz, mutlu bir dünya kurulacak.
Çanakkale Geçilmedi Geçilmeyecek!
Yeni Sevr’e Karşı Yaşasın İkinci Kurtuluş Savaşı’mız!