18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin Yıl Dönümü Mesajları
KARAMAN VALİSİ SÜLEYMAN KAHRAMAN’IN KUTLAMA MESAJI
 
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zafer’inin Yıl Dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Vali KAHRAMAN yayınladığı mesajında;  “ Çanakkale Zaferi güçlü düşman donanmalarına karşı, tarih sayfalarından silinmek istenen Türk milletinin, genci ve yaşlısı ile gösterdiği topyekûn bir mücadelenin eseridir. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhu ile yazdığı bu büyük destan, tarihte olduğu gibi gönüllere de yazılmıştır.
 
18 Mart’ta Çanakkale’de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı inanılmaz bir şekilde canı pahasına çarpışan Türk milleti, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine “Çanakkale Geçilmez” dedirterek, hür ve müstakil yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkʹün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır.
 
Dünyanın farklı milletlerinin karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün dünya milletlerinin barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir abidedir. Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir. Çanakkale, bu vatanın canı pahasına nasıl korunduğunun, bu ülkenin nasıl kurulduğunun en müşahhas örneklerinden birini oluşturmaktadır.
 
Aziz şehitlerimiz, vatan için canlarını seve seve vermişler, makamların en yücesine erişmişlerdir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir.  Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız.
 
Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.
 
Bu inançla, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. ”dedi.
 
 
BELEDİYE BAŞKANI KAMİL UĞURLU’NUN 18 MART MESAJI
Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Çanakkale zaferinin Türk milletinin geleceğiyle birlikte dünya tarihinin de seyrini değiştirdiğini söyledi.
 
Başkan Uğurlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Uğurlu, Çanakkale Savaşı’nın; vatanı işgal ederek Türk Milleti’ni yok etme emelleri taşıyan güçlü devletlere karşı verildiğini belirterek: “Çanakkale Zaferi, dünya tarihinin seyrini değiştiren en önemli olaylardan biridir. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin neler başarabileceğini bütün dünyaya göstermiştir.
Türk Milleti, Çanakkale’de bütün yokluk ve zorluklara karşı imkansızı başarmış, canı ve kanı pahasına çok uluslu büyük bir güce “dur” diyerek, bağımsızlığımızı hedef alan tehditlere geçit vermemiştir. Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk milletinin varlığını yeniden ortaya koymuştur.
Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Aziz Şehitlerimizi Anma Gününü kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için kahramanca mücadele eden ecdadımızı
rahmetle ve şükranla anıyorum.” dedi.
 
KARAMAN MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ ELVAN
 
AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvanʹın 18 Mart Çanakkale Zeferini Kutlama Mesajı:
1915 tarihinde Çanakkale Boğazıʹnda cereyan eden deniz ve kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarından oluşan birer zaferler yumağıdır.
 
Bu savaşlarda destansı mücadelelerinden birini daha tüm insanlığa göstermiş olan aziz milletimiz, geçmişinde vermiş olduğu şanlı mücadelelerden birini daha mümtaz tarihine yazdırmıştır. Çanakkale Zaferi, tarihi boyunca esaret altında yaşamamış Türk Milletinin tüm dünyaya vermiş olduğu bir mesajdır. Fedakârlığın, onur ve haysiyetin, vatan sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyetin bir millet için ne ifade ettiğinin bir özetidir. Tüm dünyanın artık tarihin derinliklerine gömüldüğünü düşündüğü bir sırada kendi küllerinden yeniden doğan bir milletin tarihe düştüğü bir kayıttır. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımımız olmuştur. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır.
 
Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir.  İmkânsızlıklar içinde çok büyük fedakârlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
 
...
 
 
MHP KARAMAN MİLLETVEKİLİ OP. DR. HASAN ÇALIŞ’IN “18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’NİN 96. YIL DÖNÜMÜ” NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJI
 
Millet olma ruhuyla verilen Çanakkale Savaşı, dünya tarihine   vurulmuş, en büyük zaferdir. Çanakkale’de ulaşılan bu kahramanca sonuç; Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur.
 
Tarihinde eşine çok az rastlanır çok uluslu bir güce karşı “Çanakkale geçilmez” diyen atalarımızın Çanakkale’de kazanmış olduğu zafer bugün halen tüm dünya da ve ülkemizde ibret vesilesi olmaktadır. Ne mutlu ki, aradan geçen onca zamana rağmen Çanakkale’yi hatırlayan ve sahip çıkan nesillere sahibiz. Bu tarihi sadakat ve milli ruh ilelebet Türk milletinin gönlünde yaşayacaktır.
 
Bu milli ruh şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar üzerinde halen birlik ve beraberlik içinde sürmektedir. Vatanına, bayrağına ve toprağına ölümüne sahip çıkan Mehmetçiklerimiz, güvenlik güçlerimiz ve vatandaşlarımız, 96 yıl sonra da tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi dik durmaktadır. Terör şehitlerimiz ve gazilerimiz Çanakkale’de olduğu gibi aynı ruhla ve sevda ile savunma yapmaktadır.
 
Zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede yaşamamıza olanak   sağlayan, başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
 
 
 
MHP İL BAŞKANI İSMET HATİPOĞLU “BUGÜN DE ÇANAKKALE’Yİ GEÇEMEYECEKLER”
MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, “Büyük Türk Milleti’nin bekası, huzur ve esenliği şehadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının rahmet ve minnetle anıldığı bugün, aynı zamanda şehadetle kazanılmış Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı gündür.
 
Çanakkale Destanı, var oluşumuzun temel harcıdır. Çanakkale’nin taze gerçekleri hiç unutulmamalıdır. Çanakkale Destanı bir idealin bir imanın destanıdır. Bugün Çanakkale ruhunu tahribat etmek için hain tuzakların ardı arkası kesilmiyor, Çanakkale ruhunu hafızalardan silmek için her türlü oyunu oynuyorlar. Ama bu asil ruhu yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu nedenle Çanakkale sıradan bir savaş hikâyesi değildir, Çanakkale’yi bir kez daha okumalı çok iyi anlamalıyız ve gelecek nesillere bu ruhu miras bırakmalıyız. “Çanakkale Geçilmez” diyen ecdadımıza layık olmalıyız.”dedi.
 
Hatipoğlu, “ Çanakkale Zaferi ile Türk Milleti, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu duruş ve kararlılık bugünde tarihi hafızası silinmiş olanlara açık bir uyarı olmalıdır.”dedi.
 
MHP İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, “ En az dün kadar bugün de Milletimizin bekası için ihtiyacımız olan “Çanakkale Ruhu’nun” nesillere kazandırılması milli geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Vatan topraklarının muhafazası, milletimizin millî ve manevî değerlerine yönelen saldırıların durdurulması, bağımsızlığımızın korunabilmesi ve bayrağımızın sürekli dalgalanabilmesi için, milletimiz, binlerce yıldan beri şehit vermektedir, şehit vermeye devam edecektir. Ancak, şehitlerimizi anma günlerimizin, elbette ki, tek bir günde toplanması, onların verdiği mesajların, unutulmadan, unutturulmadan yaşatılması, hafızalara nakşedilmesi için de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, dünyanın her yerinde şehit düşmüş ecdadımıza, bölücü faaliyetlerle mücadelede aziz Milletimizin bekası için canlarını feda eden evlatlarımıza en derin şükran ve minnet hissiyatımla Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim.
 
 
 
HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ İL BAŞKANI YÜCEL ALTUN’UN     ÇANAKKALE  ZAFERİ VE ŞEHİTLER GÜNÜ  MESAJI
Bugün Çanakkale zaferinin 96. yıldönümünü kutluyoruz.
 
Çanakkale, bir milletin varoluş   mücadelesidir … Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren   kahramanlık destanıdır….
 
Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp; başına kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir   savaştır.
 
Türk’ü ,Kürd’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Arnavut’u, Arap’ı, Boşnak’ı, Gürcü’sü  ile,Türk bayrağını düşürmemek için yan yana   şehit düştüğü büyük vatan savunmasıdır. Çanakkale’de hiç şehit vermeyen tek bir ilimiz bile yoktur.
 
İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki üstün başarısını gösteren bir mücadeledir ÇANAKKALE….
 
Irkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan; dünya devletlerinin orduları  milletimizi yok etmek amacıyla karadan, denizden ve havadan üzerimize saldırdığı büyük bir  sömürgecilik ve intikam saldırısıdır...
        
Çanakkale savaşı,  bu Batılı devletlerinin   ‘Hasta adam’ dedikleri Osmanlı İmparatorluğu’nu yok ederek, asırlardır süregelen sömürgecilik zihniyetini dünyaya hakim kılma emelleri karşısında, köleliği hiçbir zaman kabul etmemiş ve daima efendi ve hür yaşamış  Türk’ün çelikleşmiş  direniş  destanıdır.
 
Atatürkʹün Geliboluʹda savaşta ölen yabancı askerler için söylediği   "Şimdi dost bir ülkenin topraklarında yatıyorsunuz. Huzur içinde uyuyun ”, dedikten sonra, yabancı şehitlerin annelerine de, "Oğullarını uzak ülkelerden buraya gönderen anneler, siz de gözyaşlarınızı silin. Oğullarınız şimdi bizim bağrımızda huzur içinde yatıyor." sözlerinin  bu savaşlarda Türk ordusunun ne kadar dürüst ve şefkatli olduğunu göstermektedir.
 
Bu gün de öyle değil midir? Dün yaralı düşman askerini  ölme pahasına sırtına alıp düşman siperlerine taşıyan ve arkasına bakmadan siperine dönen Çanakkale Mehmetçiği, bu gün de ,dağda kendisine silah çekmiş olan,  ele geçirdiği   teröristin yaralarını tedavi edip ekmeğini suyunu  paylaşacak kadar asil bir ülkenin evlatlarıdır.
 
Ülkedeki eğitim düzeyinin oldukça düşük olduğu o dönemde savaşta kaybedilenlerin önemli bir bölümü eğitimli kesimden oluşmaktaydı. Lise çağındaki çocuklar bile “iş başa düştü” deyip kalemi bırakıp silaha sarılmak zorunda kalmıştı. Bir İngiliz generalinin şu sözleri konuya ışık tutması açısından önemlidir. “Çanakkale’nin İngilizler açısından kazancı, Türk milletinin okumuş aydın kesiminin şehit edilmesi, gençliğinin ve geleceğinin elinden alınmasıdır.” İngiliz’in  sevindiği şeye bakın. “Türklerin geleceğini yetişmiş insan gücü açısından kararttık diye seviniyorlar”.
 
Bu zafer bize bugünkü üzerinde yaşadığımız vatanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kazandırmıştır. Eğer Çanakkale zaferi olmasa idi, ne Atatürk ve arkadaşları, ne kurtuluş savaşı, ne de Türkiye cumhuriyeti olurdu. Bunun yerine bu gün ülkemiz, belki Rusyaʹnın, belki Ermenistan belki de Yunanistan’ın  bir parçası olacaktı…   bizler de  Batı Trakya Türkleri gibi bir azınlık..
 
Dünkü   Çanakkale savaşındaki  batılı devletler , bu gün de Afganistan’da, Irak’ta,Afrika’da  çocuk ve kadınların kanını döken, Afrika’yı ve Asya’yı ,Orta Doğuyu iliklerine kadar sömüren, ve planın son halkası olarak da hala Türkiye üzerinde emelleri olan, aynı  zihniyetini taşıyan devletler değiller midir?
 
 
İşte Bizi parçalamak isteyen karanlık güçlere karşı Çanakkale’deki birlik  ve beraberlik ruhumuzu kendimize örnek almalı , daima hazırlıklı olmalıyız.
 
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.
 
Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.
 
Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum.
 
 
AK PARTİ KADIN KOLLARI
 
 
BU TOPRAKLARI VATAN YAPAN ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ
 
Ak Parti Karaman Kadın Kolları İl Başkanı Emine Şimşek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada,” Yurt savunması adına konulan ve büyük kahramanlık destanı yazılan Çanakkale Savaşı’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir zafer olduğunu belirtti.
 
 
Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale Savaşları sonunda zamanın en gelişmiş silahları ile donatılmış düşman kuvvetleri, Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış, geri çekilmek zorunda kalmıştır.
 
 
Kazanılan bu zaferde Türk kadınının önemine de değinen Şimşek , “Tarih boyunca Türk Kadını hayatın her safhasında erkeğin yanında yer alarak sorumlulukları paylaşmıştır. Kurtuluş savaşında verdiği büyük mücadelede erkeği ile omuz omuza cephedeki yerini almış, düşmana karşı silahı ile çarpışarak, cepheye mermi taşıyarak, yaralı askerleri tedavi ederek, silah ve giyecek imal ederek vatanın kurtuluşunda ve bugünlere ulaşmamızda hak sahibi olmuştur. Bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.
 
 
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI
 
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı, Çanakkale deniz zaferi ile dünya siyasetinin değiştiğini belirtti.
AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada; Türk Milleti 96. Yıl önce Çanakkale`de  tüm dünyayı sarsan bir zafere  imza attı. Çirkin dünya savaşları tarihinde;  vatanını, siperini ve komutanların emrini bu derece masum ve kahramanca yerine getiren bir asker görülmedi diyerek, Çanakkale Savaşıʹnda yaşananları inancın zaferi olarak tanımladı
Ankaralı, Çanakkale Zaferi, dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, Kurtuluş Savaşıʹnın ilk meşalesinin tutuştuğu, kahramanlığın doruk noktasına ulaştığı bir mücadeledir. O zafer, dünya siyasetini değiştirmiştir. Çanakkale Zaferi ile birlikte Şehitleri anma gününde, vatan topraklarını canları pahasına savunarak şahadet şerbetini içen ve bu büyük onura erişen aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz, dedi.
 
 
18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE EĞİTİM-BİR-SEN ŞUBE BAŞKANI  BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.
ÇANAKKALE RUHU, KURTULUŞU ARAYAN MİLLETLERİN REÇETESİDİR
 
Topraklarımızı, ebedi vatan yapan, maziye hamaset ve azametini iade eden, imkânsızlığın içinden kurtuluşu ve varoluşu çıkaran haliyle“Çanakkale Zaferi”, sömürülen ve ezilen ülkelere ilaç olan ruhu haykırmaktadır.
 
Emperyalist güçlerin istilacı emellerine karşı toplu vuran yüreklerin zaferi olarak sömürülen halklara kurtuluş reçetesi sunan Çanakkale, var olmaya azmetmiş bir milletin iradesini kıracak hiçbir güç ve kuvvetin olmadığını haykıran muhteşem bir abidedir.
 
Yok edilmeye azmedilen tarihi bakiyenin, emperyalist emellerin sofrasına konulmak istenen bir milletin, kurtuluşunu taşıdığı asil ruha borçlu olduğunu haykıran yeniden varoluşunun adresi Çanakkale, gençlerimize yaşamın anlamını ve adanmışlığın mefkûresini öğütlemektedir. 250 bin şehit ile bedel ödemenin ne demek olduğunu, bedel ödenecek ulvi değerlerin ise ne kadar önemli olduğunu öğütleyen Çanakkale, milletimizin birlik ve beraberliğinin en doruk noktasıdır.
 
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Atılan her lağamın yaktığı: Yüzlerce adam/Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer” diye mahşeri resmettiği Çanakkale; namusu çiğnetmemek için ‘Asım’ın Nesli’nin Bedrin Aslanları’nı örnek aldığı yerdir.
 
“Söz konusu vatan kurtuluşu ise, gerisi teferruattır” bilinciyle en güzel aidiyetin vatana olan aidiyet, en güzel birlikteliğin ise din, vatan ve namus için yapılan birliktelik olduğunu haykıran, ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcı, sömürülen mazlum milletlerin kurtuluş kodlarını bulacağı, günümüzde yaşanan etnik hastalıkların ilacıdır Çanakkale…
 
Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklarına rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla canı pahasına nasıl savunabileceğini göstermesi açısından sömürülen mazlum milletlere en iyi örnek teşkil edecek olan Çanakkale; imanın demire, çeliğe ve teknolojiye karşı zaferinin adresidir.
 
Vatanseverliğin, cesaretin ve en yüksek faziletlerin sergilendiği Çanakkale Zaferi’nin 96. yılı dolaysıyla 18 Mart Şehitler Günü’nü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
 
 
YUNUS TURAN TÜRK OCAKLARI KARAMAN ŞUBE BAŞKANI
 
DÜN ÇANAKKALEDE VARDIK, BU GÜN DE VARIZ…
 
Var olma mücadelesinin en güzel örneği olan Çanakkale Deniz Zaferini anıyor olmanın gurur ve şerefini yaşıyoruz.
 
Çanakkale savaşları Türk tarihinin belki de en önemli savaşıdır. Karadan denizden yüzlerce donanma ile saldıran “Yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi” düşman askerleri karşısında “bir hilâl uğruna” “Bedr’in askerleri” ile aynı kata çıkacak Mehmetçik… “O demir çenberi göğsünde kırıp parçalayan”, “Ağuşunu açmış bekleyen Peygambere” ulaşan Mehmetçik karşısında aciz düşman askeri…
 
 
“Eski dünya, yeni dünya, bütün akvâm-ı beşer”, Türk’ün gücü karşısında hiçbir şey yapılamayacağını, Türk ülkesinin bir karış toprağının dahi alınamayacağını bir kez daha anlamıştır.
 
 
18 Mart 1915 tarihinde, düşman gemilerinin geri çekilmeleriyle sonuçlanmıştır. Bu nedenle, her 18 Mart gününde, Çanakkale Savaşlarını anmaktayız.
 
 
15 yaşındaki körpelerle birlikte 250 bin “Asım Nesli” şehit olmuştur. Çiğnetmemiştir toprağını, kirletmemiştir namusunu…
 
 
Türk Devleti güçlüdür çünkü Türk Askeri güçlüdür. Türk askeri de güçlüdür çünkü Türk insanı güçlüdür. Çünkü iman dolu göğsüne “Kutsal Emanetleri” savunma yetkisi verilmiştir.
 
 
Bu gün kılıçla yenemeyeceklerini çok iyi bilenler “Elimizden ne gelir, Amerika, Avrupa, güçlüdür ve biz aciz insanlarız” diyerek kendimizi hakir, düşmanı güçlü gösterme hissini Türk insanının şuur altına işlemekte, Şühedanın ruhuna sahip nesillerin yetiştirilmesini istememektedirler.
 
Bu kutsal topraklar üzerinde hür yaşamamızı sağlayan; Çanakkale’de, İstiklal Harbinde, Garp’ta ve Şark’ta gözünü bile kırpmadan hayatını veren tüm şehitlerimizin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun şuuru ile görev sorumluluğunu her daim üzerimizde taşıyan Türk Ocaklılar olarak; şehit düşen kahraman vatan evlatlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
 
Kendini Türk hisseden, önceliği vatan olan herkes Türk Ocakları’nın tabii üyesidir. Hissiz, hareketsiz, leş kesilenler bilsinler ki; dün Türk Ocaklılar Çanakkale’de vardı, bu gün de var… Dün “Asım’ın Nesli” vardı, bu gün de var…