16 Ekim Dünya Gıda Günü Kutlandı

16 Ekim Dünya Gıda Günü  Kutlandı
16 Ekim Dünya Gıda Günü Etkinlikleri İlköğretim Çağındaki Çocuklarımızla Kutlandı

Bilindiği üzere FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü)tarafından her yıl 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü olarak 150'den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu etkinliklerle açlıktan etkilenen kesimlerle herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdaya ulaşma ihtiyacı hakkında duyarlılık oluşturup harekete geçilmesi ve bir farkındalık oluşması amaçlanmıştır. 
Tüm bu farkındalık çalışmasına katkıda bulunmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce Dünya Gıda Günü Kapsamında İlimiz Vali Ali Akan İlköğretim Okulu 2-D sınıfı öğrenci ve öğretmenlerine yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir. 
Etkinlik kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan ÖZÇALIK tarafından kabul edilen öğrenci ve öğretmenlerimize İl Müdürlüğü toplantı salonunda Dünya Gıda Günü ve gıda güvenliğinin önemi hakkında konu uzmanlarınca bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Sunumların ardından öğrenci ve öğretmenlerimizin bilgilendirilmesi amacıyla bir inceleme gezi düzenlenmiştir. Bu kapsamda ilimiz örnek işletmelerinden Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Onurlu Soğuk Hava Deposu ve Slava Süt üretim işletmeleri ziyaret edilmiştir. İnceleme gezisinde gıda üretim aşamaları konusunda işletme görevlileri tarafından bilgilendirmeler yapılmıştır. Yapılan bu bilgilendirme çalışmalarında soğuk hava deposunda yapılan tüm faaliyetler ve baştan sona süt üretim aşamaları öğrenciler tarafından merakla ve ilgiyle izlenmiştir. Gezi sonunda tarladan sofraya gıdanın serüveni hakkında öğrenci ve öğretmenlerimiz bilgi sahibi olmuşlardır.