15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Kutlandı
15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sabah şehitlik ziyaretleri ile başlayan anma program, akşam da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda milli birlik yürüyüşü, sahne programları ve demokrasi nöbetiyle devam etti.
 
Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Protokol üyeleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı Aktekke kent meydanındaki programda ilk olarak; 15 Temmuz Fotoğraf ve Resim Sergisinin açılışı ve Atatürk Bulvarı ile İsmetpaşa Caddesi güzergâhı üzerinden Milli Birlik Günü yürüyüşü gerçekleştirildi. Buradaki programın ardından Vali Mehmet Alpaslan Işık ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, meydanı dolduran vatandaşları selamladı.
 
Başkan Kalaycı, konuşmasında: “Bundan beş yıl önce bugün hepimiz şahit olduk ki; bu millet ülkesine, devletine, demokrasisine ve bağımsızlığına olan bağlılığını ortaya koymuş, geleceğine sahip çıkmış ve bundan asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu milletin aziz evlatları, genlerindeki binlerce yıllık ruh, sahip olduğu inanç, cesaret, iman ve kararlılıkla hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir” dedi.
Gece boyunca Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi, ezgi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden programda sporcu ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de tüm camilerde şehitlerimiz için salalar okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, yapılan dua ve demokrasi nöbeti ile sona erdi.