132 Aileye Belediye Yardımı

132 Aileye Belediye Yardımı
Karaman Belediyesinin 6 ay önce sosyal faaliyetler içerisinde başlattığı Hayır Çarşısı Projesinden başarı elde etti.

 Eski Tekel binası Karaman Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce Hayır Çarşısı olarak halkımıza verdiği hizmet takdirle karşılanıyor. Karaman’da yaşayan dar gelirli Ailelerin geçimine yardımcı olmak için kurulan Hayır Çarşısı 6 ay önce Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ve Vali Süleyman Kahraman tarafından açılışı yapılmıştı. O günler de ortalama 40 aileye gıda ve giyim yardımı yapan Karaman Belediyesi bu sayıyı 6 ay içerisinde 132 ye çıkardı. 
Karaman’da yaşayan dar gelirli ailelerin hepsine ulaşmak istediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar; “ Bizim şahit olduğumuz bazı olaylar Belediyenin bu çalışmayı başlatmasına neden oldu. Karaman’da yardım etmek isteyen kuruluşlar ve şahıslar var. Sağ olsunlar hepsi bir şekilde yardıma muhtaç olanlara koşmak istiyorlar. Gerçek ihtiyaç sahibi kişiler gururlarına yediremedikleri için sıkıntılarını dile getiremiyor. Ama maalesef bununla birlikte bu iyiliği suiistimal etmek isteyen kişiler oluyor. Mesela X firması vatandaşımızın birine yardım ediyor, aynı kişi bütün yardım edecek kuruluşları gezerek yardım topluyor. Emin olun o kadar malzeme topluyor ki yardıma muhtaçlık şöyle dursun yardım verecek duruma geliyor. Peki, bu şekilde olunca ne oluyor? Gerçek yardıma muhtaç olan kişiler nasiplerini alamıyorlar. 
İşte biz bu Hayır Çarşısını kurmamızda ki sebep, insanların ne gururlarıyla nede nasipleriyle oynanmasın. Yardım vermek isteyenlerin iyilikleri suiistimal edilmesin.” Dedi.

TÜM YARDIMLAR HAYIR ÇARŞISINDA BULUŞUYOR.

Karaman Belediyesinin kurduğu Hayır Çarşısı, Yardım etmek isteyen kuruluşların ve şahısların yardımlarını tek havuzda toplayıp eşit ve adil bir şekilde ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıyor. 
Çalışma sistemi hakkında bilgi veren Hacı Osman Ünüvar; “Hayır Çarşısı teknoloji ile de uyumlu halde faaliyet göstermektedir. Şimdi bilgisayarımızda ki programla hangi Ailenin ne kadar gelirinin olduğunu aşağı yukarı bilebiliyor. Bu programda yardım edilecek isimler toplanıyor ve onlara kredi kartı benzeri bir kart veriyoruz. Bu karta toplam 100 tl lik bir kredi yüklüyoruz. O vatandaş Hayır Çarşısına giderek normal alışveriş gibi ihtiyaçlarını alıyor. Bütün yardımlar bizde buluştuğu için bir kişi başkasının hakkına girerek fazladan yardım toplayamıyor. Burada adil paylaşımı sağlıyoruz. Şu anda kendilerine kredi kartı verdiğimiz Aile sayısı 132 yi buldu. Bu başarılı bir gidişattır, başladığımızda 40 civarındaydı bu sayıyı arttırdık. Elbette vatandaşlarımızın yardıma muhtaç halde olmasını istemiyiz ama böyle bir durum varsa bir kişinin bacası tütmüyorsa bu vebal bizim üzerimizdedir. O ailelere yardım etmek bizim boynumuzun borcudur. İşte biz bunu sistematik ve adil paylaşım anlayışıyla o kişileri buluyor ve onlara destek veriyoruz.” Dedi. 

Ulaşamadıkları ihtiyaç sahibi kişilere de seslenen Hacı Osman Ünüvar; “ Bizim ulaşamadığımız kişiler var biz bunu biliyoruz. Buradan sesleniyoruz, utanacak-çekinecek hiç bir şey yok, lütfen bize ulaşın Karaman Belediyesinin kapısı herkese açıktır. Burası sizin kendi malınızdır. İhtiyaç sahibiyseniz isminizi yazdırın sizlerde bu hizmetten faydalanın.” Dedi.

YARDIM VERMEK İSTEYENLERE DAVET

İhtiyaç sahibi kişilerin olduğu kadar, yardım etmek isteyen kişilerinde olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, o kuruluşlara ve şahıslara destek vermeleri davetinde bulundu. 
Hacı Osman Ünüvar; “ İlimizde yardıma muhtaçlar olduğu kadar yardım vermek isteyen kişilerde var, burada onları da bu hayırlı çalışmaya davet ediyorum. Bizlere destek verirlerse bizde bu faaliyetin alanını genişletir ve veren elle alan eli buluştururuz. Bunun için Belediye ye gelmeleri veya benimle irtibata geçmeleri yeterli olacaktır.” Dedi.