10 Kasım Atatürk'ü anma Mesajları

10 Kasım Atatürk'ü anma Mesajları
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla Sitemize gelen Atatürk'ü anma mesajları;

İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer “10 KASIM” Dolayısıyla bir mesaj yayınladı

 

Güngörer mesajında; Ulu Önder Atatürk’ün Türk Ulusuna ve vatanına en büyük hediyesi olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurulmasıyla hayata geçirdiği devrimler; Türk Ulusuna çağ atlatarak, Türkiye’nin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesini sağlamıştır. Çalışmalarıyla yaşamının son anına kadar memleketine hizmet etmiş olan Atatürk; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, benim manevi mirasçılarım olurlar” diyerek kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkılmasını ve bunun ise çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılması suretiyle gerçekleşeceğini ifade etmiştir. 

1938 yılından beri, her 10 Kasım’ı, Ata’mızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında; O’nun fikirlerini en iyi şekilde anlayarak uygulayabileceğimiz gün olarak hatırlamalı, kurduğu Cumhuriyet’i bizlere emanet ettiği bir gün olarak düşünmeli ve onu daha iyi anlamanın onun ilke ve inkılaplarını çok iyi bilerek uygulamalarımızda hedeflediği modern ve çağdaş bir ülke olma yolunda hızla ilerlemek yönünde olması gerektiğini unutmamalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusunu çok seven ve yurdun her ilinden getirilmiş olan vatan topraklarıyla edebi istirahatgarın da huzurla uyuması temennisiyle, vefatının 79. yıldönümünde Atatürk’ü bir kez daha sonsuz şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum. İfadelerini kullandı.

______________________

KTSO ´DAN 10 KASIM M.KEMAL ATATÜRK'Ü ANMA MESAJI

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

''Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 79. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Atatürk, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önderdir. Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışı da milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.
Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Atatürk, daima Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.''dediler.
___________________

 

REKTÖR AKGÜL’ÜN 10 KASIM MESAJI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. 
Onun hatırasına sahip çıkmak demek en başta milli mücadele ruhuna sahip çıkmak, milleti ve devletinin bekası için tüm imkanlarıyla seferber olmak demektir; zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmamak, milletine sonuna kadar inanmak ve güvenmek demektir.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının aziz hatıralarını layıkıyla yaşatarak milli birlik ve beraberliğimize, bölünmez bütünlüğümüze, milletçe bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlarımıza ve güçlü Türkiye hayalimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve üniversitem adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle yad ediyorum."

____________________________________

AK Parti İl Başkanı Mehmet Er;
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. 
Büyük fikir ve eylem insanı olarak ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ideallerine bugün her zamankinden çok daha yakınız. Onun en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi korumak ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Türkiye, Ak Parti Hükümetlerinin gerçekleştirdiği büyük reformlar sonucu, ekonomiden ulaşıma, eğitimden kültüre, sanayiden tarıma, sağlıktan turizme, insan haklarından kültür sanata, bilimden dış ticarete kadar her alanda çok üstün başarılar sergileyerek ekonomik anlamda dünyada büyük güce ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir.
Şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu mirası daha yüksek konumlara çıkarmak en büyük hedefimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan 79 Yıl önce ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tarih yazan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 

 

_________________________

TÜRKİYE KAMU-SEN
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Hotamışlı;
SİLAHSIZ, MERMİSİZ, ÇARIKSIZ, ÇÖREKSİZ VE İŞGAL GÜNLERİNDEN TÜRKİYE CUMUHURİYETİ DEVLETİNE!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet’imizin fikri, siyasi ve askeri olarak lideri, önderi ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü; ebediyete irtihalinin 79.yılında rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.
Cennet vatanımızın işgal edildiği, ordularının dağıtıldığı, Türk milletinin ayağına giyecek “çarık”, karnını doyuracak bir “çörek” dahi bulamadığı o yıllarda; Atatürk bu kara bulutları dağıtan, umut veren ve yol gösteren bir lider olarak doğdu!
Türk’e biçilen esaret, ölüm, sömürü haritaları ve kefenlerini yırtıp emperyalistlerin başına geçirdi.
Çok şükür bu günlere geldik… Bundan sonra da hür, bağımsız bir vatan topraklarını; birlik ve beraberlik ruhuyla her alanda kalkınmış güçlü bir dünya devleti yapmak için canla, başla bıkmadan yorulmadan çalışacağız.
Coğrafyamıza ve dünyaya baktığımız zaman; Atatürk’ün kurduğu dengelerin, ilke ve inkılâplarının ne kadar da yerinde olduğu apaçık görülmektedir. O, öngörülerinde hiç yanılmadı…
Sadece 15 Temmuz ihaneti bile tekke ve zaviyelerin niçin kapatıldığını anlamaya yeter. Atatürk:”Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla şeyhler, müritler ve meczuplar ülkesi olmayacaktır” vecizesiyle tehlikeye dikkat çekmiştir.
Atatürk’e dil uzatanların dün bu gün ardında kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Şaşırmıyoruz!
Türk devletini kuran kadronun arkasında Türk milleti vardı. Atatürk’ün bıraktığı emanetlerinin sahibi de yine Türk milletidir.
Dünkü mandacıların devamı olanları da biliyoruz. Sözde tarihçi, gazeteci, yazar, araştırmacı, akademisyen kılığında olsalar da; beyinlerini, ruhlarını ve iradelerini satmış olanları çok iyi tanımalıyız. Maskelerini de her fırsatta indirmeliyiz.
Her türlü terör örgütlerinin adı, kisvesi her ne olursa olsun aslında hepsinin Haçlı-Siyon emperyalizminin maşaları olduğu apaçık ortadadır. Türk milleti dün olduğu gibi, bu gün ve yarında onlarla hesaplaşacak güç, kudret ve iradeye sahiptir.
Siyasi bağımsızlığımızı ekonomik bağımsızlığımızla taçlandırmak, cehaleti ve her türlü ihaneti yok etmek için çalışmaya o günkü ruh, inanç ve cesaretle devam edeceğiz.
79.Vefat yıldönümünde başta Atatürk olmak üzere; kurucu kadroya, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla yâd ediyoruz.
                                                                                                     

_________________________________________

CHP İl Başkanı İsmail Atakan ÜNVER 10 Kasım Mesajı

Bu 10 Kasım'da Atamızı, çeşitli zamanlarda söylediği bir kaç sözü hatırlatarak anmak istiyorum:

“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.”
 
 “Cumhuriyeti ve onun gereklerini yüksek sesle anlatınız. Bunu yüreklere yerleştirmek için elverişli olan hiçbir durumu kaçırmayınız.”
 
“Millî egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmağa mahkûmdurlar.”
 
“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”
 
“İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ideal için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!”

 
Önderimiz, Başkomutanımız, Büyük Atatürk!
 
Emanetinin bekçisi ve savunucusu olan, senin deyiminle geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal’ler, yani bizler, ebediyete intikalinin yıldönümünde eşsiz varlığını özlemle anıyor, aziz hatıran önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz. Ruhun şâd olsun…