100 Tam Puanla “Bebek Dostu Hastane” Olmaya Devam

100 Tam Puanla “Bebek Dostu Hastane” Olmaya Devam
"Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında Karaman Devlet Hastanesi, Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirme sonucunda 100 Puan Alarak Ünvanını Yeniledi.

Doğum hizmeti verilen hastanelerde gebelikten itibaren anne adaylarını, anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personelleri ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını almaktadır.
1991 yılında UNİCEF ve WHO bünyesinde başlatılan bebek dostu hastaneler programı çerçevesinde 2003 yılında bebek dostu hastane unvanını alan Karaman Devlet Hastanesi bu unvanını yapılan denetimler sonucu tam puanla bir kez daha yeniledi.
 “Bebek Dostu Hastane” ve “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım”  olarak değerlendirme geçiren Karaman Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Değerlendirme ekibi tarafından, Doğum Salonu, Çocuk ve Kadın Doğum Polikliniği, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, Bebek Emzirme Odası, Gebe Okulu ve Anne Oteli gibi bölümleri ziyaret edilerek, kriterlere uygunluğu değerlendirildi.
Bebek Dostu Hastane Unvanlarının tam puanla yenilenmesinden hemen sonra hedeflerinin “Anne Dostu Hastane” unvanı almak olduğunu ifade eden hastane yönetimi “ Bebek Dostu Hastane Unvanı için başarılı bir değerlendirme geçirdik.  Bir sonraki hedefimiz  “Anne Dostu Hastane” unvanı alarak ülke çapında 65. Hastane olmak. "Anne sütü ve emzirmeyi destekleme” ekibimiz tarafından, doğumdan önce gebe polikliniğinde başlayan bu hizmet taburculuktan sonra Laktasyon polikliniğimizde emzirme süreci gözlemlenerek, yaşanan problemler çözüme kavuşturulana kadar devam etmektedir. Bebek Dostu Hastane Unvanımızı, Ulusal Değerlendirme Ekibi denetiminden tam puan alarak yeniledik. Bu yıl ayrıca ilk kez “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım”  ünvanı almaktan da mutluluk duyduk. Amacımız tüm doğan bebeklerin anne sütü alması ve bu sayede kendine güvenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamaktır.” denildi.