10 GÖRME ENGELLİYE KONUŞAN BİLGİSAYAR VERİLDİ

10 GÖRME ENGELLİYE KONUŞAN BİLGİSAYAR VERİLDİ
Özürlüler İdaresi Başkanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün hazırladığı 'Hayata Bağlanıyorum' projesi kapsamında Karamanda tespit edilen 10 görme engelliye özel donanımlı bilgi
Valilik Toplantı Salonu’nda bilgisayarların teslimi için düzenlenen törende konuşan Karaman Valisi Süleyman Kahraman, proje kapsamında 10 görme engelli vatandaşımıza bilgisayar dağıtacaklarını söyledi.
Bu bilgisayarlar sayesinde görme engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı bağlanacağını, işlerinde ve sosyal hayatlarında birçok sorunu kolayca halledebileceklerini ifade eden Kahraman, ʹʹAslında görme gözlerde değil beyinlerdedir. Hayatta birçok insan gözleri görmemelerine rağmen hayatta çok önemli mesafeler almışlar ve çok başarılı projelere imza atmışlardır. Asıl engel beyinlerde, zihinlerdedir. Zihinler beyinlere engel olmazsa görmeme bir engel değildir. Asıl beynimizle iş yapıyoruz. Bütün sıkıntı burada. Biz bu arkadaşlarımızı titiz araştırmalardan sonra tespit ettik. Bu bir başlangıç. Biz daima yanlarındayız. Onların hayata bağlanabilmeleri için ne lazımsa yapacağız dedi.
Görme engelli Mustafa Yılmaz ise (21) engellerin destekle azalıp, engellilerin ise engelsizlikle azaldığını belirterek,ʹʹBu bilgisayarlar bizim gözümüz olacak. Aklınıza gelebilecek birçok şeyi biz bu bilgisayarlarla yapabiliyoruz. İnternetten radyo yayını yapabiliyor, internet sitesi hazırlayabiliyoruz. Bizi devletin böyle bir imkanından faydalandırdığınız için arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Biz gerek görme engelliler gerekse engelli camiası olarak sizin desteğinizi her zaman arkamızda hissetmek istiyoruz dedi.
Daha sonra görme engellilere bilgisayarları Vali Süleyman Kahraman tarafından verildi.