1. ULUSAL KIRSAL TURİZM SEMPOZYUMU AÇILDI

1. ULUSAL KIRSAL TURİZM SEMPOZYUMU AÇILDI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin düzenlediği 1. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu Karamanoğlu Mehmetbey Salonunda başladı.
Sempozyuma, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Turizm ve Kültür Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürü Mahmut Evkuran ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden çok sayıda akademisyen katıldı.
 
Sempozyumda bir konuşma yapan Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, “Dünya hızla değişiyor bu hıza paralellik teşkil edercesine kavramlar da değişiyor. Eskiden turist dendiğinde başında şapka, ucuz yerlerde yatıp kalkan, domates ekmekle vakit geçiren bir resim vardı. Şimdi bu kişi tamamen düzenlenmiş ne istediğini bilen, programlı insanlar haline dönüşmüştür. Buna cevap verecek programlar geliştirmek lazım. Bu sempozyum ile ilgili yer seçimi gerçekten çok uygun. Sadece Karadağ’da yılkı atları Karaman’ı bu alanda 1 numaralı yere taşımak için yeterli bir unsurdur. Bizim adıyla müsemma yaylamız Konya’nın Gevne yaylası dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan endemik hayvan ve bitkilerin bulunduğu bir yayladır. Buna benzer birçok turistik alana sahip olan Karaman’ı iyi tanımanızı ve kentimizden iyi hatıralarla ayrılmanızı temenni eder her zaman sizleri sevgiyle karşılayacağımızı belirtmek isterim” dedi.
 
Program Bilim Kurulu üyelerine verilen plaket töreninin ardından Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının hazırladığı seramik, keçe ve ebru örneklerinden oluşan “Kültürümüzden Yansımalar” konulu serginin açılış töreni yapıldı. Sergi katılımcılar ve Başkan Uğurlu tarafından beğeni ile izlendi.
 
Türkiye’nin farklı üniversiteleri, sivil toplum kuruluşları ve kurumlarından 130’a yakın katılımcının sunumlarının yapılacağı sempozyum, 2 gün sürecek.