Yönetim Değişikliği Sonrası Takıma Destek Olmaya Hazır

Yönetim Değişikliği Sonrası Takıma Destek Olmaya Hazır
Karaman Futbol Kulübü Başkanlığından istifa eden Süleyman Han, takımın başına sağlam bir yönetimin gelmesi gerektiğini ve takımın gelecek sezon da başarılı bir performans sergilemesi için elimden geleni fazlasıyla yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Süleyman Han, Karaman FK'nın bir üst lige çıkacak düzeyde olduğunu vurgulayarak, 2. Lig'e terfi etmeleri durumunda, yeni bir takım olmalarına rağmen ligde düşme endişelerinin olmadığını hatırlattı.

Süleyman Han,

“Karaman’da bu takıma sahip çıkacak ve yönetimi alacak çok değerli insanlar var. Biz, ‘Buraya kadar’ dedik. Unutmamak gerekir, bu takımı aldığımız ilk yılımızda 3.ligde küme düşme hattında idi ve biz o yıl takımı ligde tuttuk. 2’nci yılımızda ise yine yeni bir takım kurduk ve o yılı şampiyon olarak tamamladık ve Karamanımızı üst lige taşıdık. 2. Lig’de ise herkesin takdirini kazanan bir Karaman FK vardı ve daha lig devam ederken biz küme düşme korkusundan uzak bir pozisyonda mücadele veriyoruz. Skor olarak bazı şansızlıklarımız oldu, bunları yaşamamış olsak bugün Play-Off’ta olabilirdik” dedi.

Karaman FK Başkanı Süleyman Han, göreve başladıkları andan itibaren Karaman'dan herhangi bir destek almadıklarını belirterek, ancak yine de Karaman FK'nın her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkan Süleyman Han,

“Takımın başarısı için küçümsenmeyecek şekilde çok ciddi paralar harcadık. Günümüzde futbol artık parasız olmuyor. Ancak liglere baktığımızda yine en az bütçesi olan takımların başında geliyoruz. Başka ekiplerin çok yüksek maliyetlerle kurdukları takımların çok çok altında maliyetle biz böyle bir takımı ortaya çıkardık. Grubumuzda en ucuz maliyetli takımlardan birisiyiz ve çok para harcayan takımlarla başa baş mücadele ettiğimize herkes şahit oldu. Takımın başına bu takımı daha başarılı kılacak, üst lige taşıyacak arkadaşların gelmesini arzu ediyorum. İnandığım bir yönetim gelmesi halinde biz onlarla birlikte yol yürümeye hazırız. Görevimizin olması önemli değil. Hatta alacaklarımın bir bölümünden bile feragat edebilirim. Önemli olan Karaman FK’nın başarısıdır” ifadelerini kullandı.

İstifasının ardından en kısa sürede olağanüstü genel kurul düzenleyeceklerini belirten Başkan Süleyman Han, "Bu takım Karaman'ın takımıdır. Genel kurul yapılarak göreve talip olan kişiler, genel kurul üyelerinin onayıyla göreve gelecektir. Tabii ki Valimiz, belediyemiz, milletvekillerimiz, iş insanlarımız, sanayicilerimizin de Karaman FK'ya aynı özeni göstermeleri gerekiyor ve bu beklentimizi iletiyoruz. Elimizde güçlü bir oyuncu kadrosu bulunmakta. Ayrıca sözleşmelerimizin çoğunu 2 yıllığına yaptık. Yani önümüzdeki sene de bu futbolcular bizim oyuncularımız olacak. Sadece 5-6 tane çok kaliteli oyuncu transferi ile bu kadronun Karaman'ın arzuladığı başarıyı getireceğine inanıyorum. Karaman şehrinin markası olan Karaman FK'ya sahip çıkmak, destek olmak hepimizin öncelikli görevidir. Duyduğumuz kadarıyla talip olan bireyler ve gruplar bulunmakta. Karaman FK hiçbir zaman yalnız kalmaz ve atılan bu adımların meyvesini verme zamanı gelmiştir artık" açıklamasında bulundu.