Yaz saati uygulaması kalkacak mı, kış saatine geçilecek mi?

Yaz saati uygulaması kalkacak mı, kış saatine geçilecek mi?
Türkiye'de 2016 yılında başlayan 7 yıldır yürürlükte olan "Yaz saati" uygulaması bitecek mi? Son gelişmeler neler?
Yaz saati uygulaması ile ilgili tartışmalar son günlerde artışa geçti. Türkiye’de 7 yıldır uygulanan yaz saati uygulaması ile, gün ışığından sabahları daha az, öğleden sonra daha fazla yararlanma hedefleniyor. Yaz saati uygulaması kalkıyor mu? sorusu da bu sebeple araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2024 bütçesi üzerine konuştu. Bayraktar, yaz saati uygulaması ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Peki, Kış saati uygulaması kalkıyor mu? Yaz saati ne zaman bitecek?
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2024 bütçesi üzerine konuştu. Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının yıl boyunca uygulanacağını da söyledi. Buna göre yaz saati uygulaması kalkmayacak ve devam edecek, kış saati uygulamasına da geçilmeyecek.
 
Yaz saati uygulaması kapsamında genellikle saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır.
 
Uygulama ilk defa Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından 1895 yılında önerildi. Bu tarihten sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebiliyor.
 
KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDEN KALDIRILDI?
 
Türkiye'de yaz saati uygulaması; Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan uygulamanın yıl boyu sürdürülmesine karar verildi.