Ürün Çeşitliliği Büyümeyi Getirdi

Ürün Çeşitliliği Büyümeyi Getirdi
Arbella bünyesinde faaliyet yürüten Durum Gıda’nın yönetim kurulu üyesi Gülçin Arslan Hazar, 2006 yılında kurdukları yeni tesis ve son teknolojik üretim hatlarıyla üretime başladıklarını belirterek, ilk yıl 15 ülkeye 17 bin ton, bugün ise yüze yakın ülkeye 55 bin ton makarna ihraç ettiklerini söyledi.

Kurulduğu günden bu yana kapasitesini ve pazar çeşitliliğini artıran Durum Gıda, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. Arbella markası ile makarna sektöründeki yerini sağlamlaştıran firma, yıl sonunda da yüzde 10 büyüme hedefinde. Geçen yıl İSO ikinci 500 sıralamasında 36. sırada yer alan firma, 166 sıra birden yükselerek bu yıl ilk 500 içinde 370. sırada yer aldı. Her geçen yıl yükselişini sürdüren firma, önümüzdeki birkaç yıl içinde gerek yurtiçi gerekse yurtdışında lider firma olmayı planlıyor.

Geniş pazarlama ağı, ürün çeşit ve kalitesi, finansal ve insan kaynaklarındaki gücü ile istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiklerini kaydeden yönetim kurulu üyesi Gülçin Arslan Hazar, ürün, hizmet ve insan kaynakları kalitesinden taviz vermediklerini, yenilikçi ürünlerle her geçen yıl bilinirliklerini ve tercih edilirliklerini arttırdıklarını ifade etti. Firmanın istikrarlı yükselişinde pazar çeşitliliğinin önemli bir etken olduğunu dile getiren Hazar, pazara bağlı gelişebilecek olumsuz riski minimuma indirdiklerini, büyüme trendini kendi inisiyatiflerinde tuttuklarının altını çizdi. İhracatta pazar çeşitliliğinin yanı sıra rekabetçi fiyatlar ve kaliteli ürünlerinin de önem taşıdığını vurgulayan Hazar, farklı ülkelerdeki grup bünyesinde yer alan şirketlerin oluşturduğu ortak sinerjiyi de iyi kullanıp deneyim, geniş perspektif, gelişmeleri ve ülkeleri doğru analiz ederek başarıya ulaştıklarını söyledi.

Makarna sektöründe satışı, kalitenin, markanın, teknolojik gelişim ve kapasitenin belirlediğini belirten Hazar, firma olarak artan iş hacmine bağlı ve yeni ürün çeşitlerine yönelik yatırımlar yaptıklarını açıkladı. Türkiye ve dünya piyasalarına ilkleri sunduklarını söyleyen Hazar, "Büyümenin ve satış yapabilmenin en önemli kriteri, karşınızdakinin ne istediğini bilmektir. Arbella olarak dünya piyasalarını ve tüketici trendlerini yakından takip etmekteyiz. Stratejik kararları bu çerçevede almakta ve alt yapımızı buna göre şekillendirmekteyiz. Dünyada bir ilke imza atarak üzüm çekirdekli makarna üreten şirketimiz, Türkiye’de ilk kez üretilen lazanya, tagliatelle, nidi, mercimekli ve nohutlu makarnanın da üreticisidir. Bu ürünlerimiz Uzakdoğu ve Kuzey Amerika ülkeleri başta olmak üzere bilinirliğimizi ve tüketimimizi arttırdı, büyümemizde etken oldu" dedi.

Bölgesel kalkınmaya da önem verdiklerini vurgulayan Hazar, Mersin’de bulunan tesisleri ile istihdamdan vergiye, üretimden pazarlama ve satışa kadar bölge ekonomisine katkı sağlayan, yatırım, büyüme, istihdam ve ihracata dayalı faaliyetlere devam eden bir şirket olduklarının altını çizdi.