SSK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kurlular Dikkat! Maaş Ödeme Tarihleri Değişti!

SSK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kurlular Dikkat! Maaş Ödeme Tarihleri Değişti!
SGK’dan milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir haber geldi. SGK, emekli maaşlarının ödeme tarihlerinin değiştiğini açıkladı. Peki, kimler ne zaman maaş alacak? İşte detaylar…

16 Haziran’da başlayan Kurban Bayramı sebebiyle emekliler, 17-26 Haziran tarihlerinde ödenecek emekli maaşlarını bayramdan önce alacak. Özellikle Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşların kurbanlık alabilmesi amacıyla ödeme takviminin erkene alınması konusunda çalışmalar başladı. Bu kapsamda, emekliler Kurban Bayramı kapsamında ödenecek bayram ikramiyelerini maaşlarıyla beraber alacak.

thumbs-b-c-099a6212f1be893edd5041729b229c8f.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Kurban Bayramı’nın 16 Haziran’da başlayacak olması nedeniyle emeklilerin kurbanlık işlemlerini gerçekleştirebilmesi için emekli maaşlarının 10-13 Haziran tarihlerinde hesaplara yatması bekleniyor.

Bu Kurban Bayramı’nda ilk defa ikramiyelerin de emekli aylıklarıyla beraber ödeneceği öğrenilirken, yılın ilk bölümünde yapılan zamla bayramda verilecek ikramiye tutarı 3 bin liraya yükseltilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında yürütülen çalışmalar neticesinde ödeme takviminin emeklilerin statüsüne göre ayrılması beklenirken, daha fazla emekli sayısı barındırması nedeniyle ilk ödemelerin SSK, devamında ise Bağ-Kur ve Emekli Sandığı şeklinde tamamlanması bekleniyor.