SSK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 30, Memurlara Yüzde 25 Zam!

SSK, 4A, 4B, 4C ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 30, Memurlara Yüzde 25 Zam!
Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi emekli maaşlarının zamlanmasını beklerken müjdeli haber SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, emeklilere yüzde 30 zam yapılabileceğini aktardı. İşte Erdursun’un açıklamaları…

Emekli ve memur maaşıyla asgari ücret, enflasyon farkına yenik düşerken, milyonlarca vatandaş maaşlarına yeni bir zam talebinde bulundu. Özellikle en düşük emekli maaşının 10 bin lirada kalması milyonlarca emekliyi oldukça zorlamaya başladı. Bu kapsamda, hükümetten emekli maaşına yönelik yeni çalışmalar yapılacağı haberi geldi.

Öte yandan, bazı belediyeler de emeklilere özel “Emekli Kart” çıkararak doğal gaz, elektrik ve su faturaları ile ulaşımda emeklilere büyük imkânlar tanıyacağı öğrenildi. Peş peşe gelen haberler, emeklileri umutlandırırken, bir güzel haber de SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, enflasyonun yüzde 30'u geçmesi durumunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 30, memurlara ise yüzde 25 zam geleceğini ifade etti.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

ENFLASYONA GÖRE YÜZDE 30 ZAM

Erdursun, emekli ve memur aylıklarına ilişkin zam beklentilerini açıkladı. Erdursun'a göre, enflasyonun seyri önemli bir etken olarak milyonların karşısına çıkıyor.

Erdursun, enflasyonun yüzde 30'u geçmesi halinde SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 30, memur ve memur emeklileri ise yüzde 25 enflasyon farkı alacaklarını belirtti.

Fakat SGK uzmanı Özgür Erdursun, enflasyonun yüzde 25 olması halinde ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 25, memur ve memur emeklilerinin de yüzde 20 zam alacağını kaydetti.