Son 10 Günde Yüzde 43 Zamlandı! İşte Güncel Fiyatı!

Son 10 Günde Yüzde 43 Zamlandı! İşte Güncel Fiyatı!
Ramazan Bayramı’ndan önce tonu 1.750 TL’ye satılan çimento fiyatları bugün yüzde 43 zamlandı. Peki, çimento fiyatlarının güncel fiyatı ne kadar oldu? İşte merak edilenler…

Bayramdan önce bir tonu 1.750 TL’ye satılan çimento bugün, yüzde 43 zamla, 2 bin 500 liraya satılıyor. Vadeli alımlarda bu fiyat 2 bin 950 liraya kadar çıkıyor.

Bu zammın maliyet artışıyla açıklanmayacak fahiş bir zam olduğunu söyleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, “Fırsatçılık var burada. Serbest piyasa da işlemiyor, el altı müdahale var. Maalesef Rekabet Kurumu görevini yapamıyor. Camda da fiyat artışları ve tedarik sorunları var. İşçiliğimiz de çok artıyor. Ortalama bir işçimiz mühendislerin iki katını alıyor. Bütün bunlar birleşince müteahhitte konut yapma iştahı kalmıyor. Ev yapmak zorlaşıyor, bu da insanlarımızın ev almasını zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı.

imento.webp

“BU ZAMMIN SEBEBİNİ ANLAYAMIYORUZ”

Önümüzdeki hafta konfederasyon olarak toplantı yapacaklarını söyleyen Tellioğlu, “istihdam azaltarak inşaat durdurma” da dahil her türlü protesto yolunun masada olduğunu aktardı.

Öte yandan, İstanbul İnşaatçılar Derneği Genel Sekreteri Kubilay Salihvatandaş ise konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Yüzde 25 zammı duyunca, seçim öncesi baskılanan maliyetlerdir diye düşündük. Ama yüzde 43’lük bir zam daha altüst etti dengemizi. Hiçbir maliyet artışı yokken bu zammın sebebini anlayamıyoruz. Bu zam, kaba inşaatta ciddi bir etki oluşturacak. Zaten fiyatlar yüksekti daha da artacak. Biz mevcut fiyatları tutup düşük kredi kampanyası beklerken her gün maliyetletlerimiz artıyor.”