SGK’dan Kimlik Numarasının Son Hanesi 0,2,4,6,8 Olanlara 325 Euro Destek! Ödemeler PTT’den Yapılacak!

SGK’dan Kimlik Numarasının Son Hanesi 0,2,4,6,8 Olanlara 325 Euro Destek! Ödemeler PTT’den Yapılacak!
SGK’nın çalışan kadınlara yönelik bakıcı desteği sağlayacağı iddia edildi. Buna göre, her ay 325 euro ödeme yapılacak. Peki, başvurular ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Çalışan kadınlara ilişkin 1 sene süresinde her ay 325 Euro eğitimli bakıcı desteği verileceği iddia edildi. Haziran ayında başlaması beklenen ve başvuruların e-Devlet sisteminden yapılacağı projeden kimler nasıl faydalanabileceği belli oldu.

Akşam gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül, bugün yazısında çalışan kadınlara 325 euro destek verileceğine ilişkin iddialara açıklık getirdi.

Bülbül'ün "325 euro desteği kimler alacak?" başlıklı yazısında Sosyal Güvenlik Kurumunca yürütülen AB projesi çerçevesinde hanesinde eğitimli bakıcı çalıştıran kadınlara aylık 325 euro destek verileceği ifade edildi.

Bu kapsamda, 36 aylık olan çalışan annelere sağlanacak desteğin süresi maksimum bir yıl olacağı öğrenildi. 2019-2022 yıllarında 3 sene boyunca uygulanan projenin ikinci aşaması, bir yıl içinde uygulanacak.

Projede 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadına destek sağlanacağı aktarıldı. Destekten faydalanma şartlarını karşılayamayanlar listeden çıkartılacak ve yerine yedek müracaatlardan aday anneler asıl listeye eklenecek. Bu kapsamda, başvuru şartları da belli oldu.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Buna göre;

-İstanbul, Ankara, İzmir kentlerinde çocuğuyla beraber aynı adreste ikamet eden

-4A'lı olarak tam zamanlı bir işte çalışan

-Başvuru tarihi itibarıyla 0-24 aylık çocuğu bulunan

-0-36 ay çocuk çocuk bakımı eğitimi olan bakıcı istihdam eden anneler söz konusu destek programından yararlanacak.

Öte yandan, asgari ücret desteği ve primlerin düzenli ödenmesi durumunda yararlanılabilecek 5 puan teşvikle beraber proje kapsamında bakıcı desteği (325 bin euro) alacak bir kadın, 8 bin 327 lira masrafla eğitimli çocuk bakıcısı istihdam edip hem çocuğunu güvenli ellere teslim edebilir hem de kendisi işine geri dönebilecek veya çalışmaya başlanabilecek.