PTT’den Çocuklu Ailelere 6 Bin 505 TL Destek! Detaylar Belli Oldu!

PTT’den Çocuklu Ailelere 6 Bin 505 TL Destek! Detaylar Belli Oldu!
Aile Bakanlığı, düzenlediği yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere yardım ödemesi yapacağını açıkladı. Peki, kime ne kadar destek ödenecek, kimler başvurabilecek? İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik zorluk yaşayan ailelerdeki öğrencilere ilişkin sosyal yardım ve ekonomik destek programı çerçevesinde ödemeler gerçekleştirildi. Söz konusu ödemeler, ocak ayındaki memur maaş katsayısı artışıyla güncellenmiş tutarlar üzerinden yapıldı.

Bakanlık tarafından ailelere, okula giden çocukları için önemli bir maddi destek ödemesi veriliyor. Bu yılın ocak ayı itibarıyla ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının eğitimi için her ay 5 bin 782 liraya kadar destek ödenecek. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı çerçevesinde gerçekleştirilecek bu yardımlar için SED programına başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Aynı zamanda, ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatacağı gibi PTT’den de alınabilecek.

62070dcd45d2a0c0140aea5c.webp

NE KADAR DESTEK ÖDENECEK?

Ailelere, okul öncesi için ayda 3 bin 614 lira nakit destek ödenecek. İlköğretim düzeyindeki çocuklar için 5 bin 421 lira, ortaöğretim seviyesindeki çocuklar 5 bin 782 lira ve üniversite öğrenim görenler için ise 6 bin 505 liraya kadar ödeme yapılacak.

442136-753262271.jpg

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Yardım programına başvuracak ihtiyaç sahiplerinin Türk vatandaşı olması gerekiyor. Destekten yararlanabilmek için başvuru şartları arasında, sosyal hizmet kuruluşlarından ayrılan veya ekonomik zorluklarla mücadele eden çocuklar ve gençler bulunuyor. Ayrıca felaket, afet veya ciddi sağlık sorunları nedeniyle zor durumda olan ailelerin çocukları da destek ödemesinden yararlanabilecek.