PTT’den 5 Bin 330 TL Yardım 2024! Başvurular Başlıyor!

PTT’den 5 Bin 330 TL Yardım 2024! Başvurular Başlıyor!
Aile Bakanlığı, dar gelirlilere mali destek sağlayarak ekonomik olarak bu kişilerin yanında olmaya devam ediyor. Ödemeler hak sahiplerinin hesap numaralarına yatırılırken, PTT şubelerinden de alınabiliyor. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere dezavantajlı bireylere sosyal yardım ödemeleri yapıyor. Aynı zamanda, eşi vefat eden ve çocuğu olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara da çeşitli ödemeler yapan bakanlık, vatandaşları ekonomik olarak destekliyor.

Bakanlık, bu kapsamda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında çocuğu olan bireylere çocuk parası veriyor. Söz konusu yardım ödemesi, hanede 2 çocuğa kadar verilen SED yardımı olarak biliniyor. SED desteği, her ay iki hafta içinde hak sahiplerinin hesap numaralarına yatıyor veya en yakın PTT şubelerinden alınabiliyor. Yıl başında asgari ücrete yapılan zammın ardından artan SED ödemeleri kapsamında bir çocuk için bir yıl içerisinde toplam 5 bin 330 lira ödeniyor. Aynı zamanda, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması halinde SED ödemelerinin de artması bekleniyor.

thumbs-b-c-2adfc7784b291960958d36fc8fa68c21.jpg

AİLE BAKANLIĞI SED ÖDEME DETAYLARI

Söz konusu destek paketi, dar gelirli ailelerin çocuklarının bakım, tedavi, okul giderleri gibi masraflarının karşılanması amacıyla veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu destek sayesinde çocuklu ailelerin üzerindeki maddi yükün hafifletilmesi amaçlanıyor.

Bu yardım, aile üyelerinden birinin sağlık sigortası olması ve kişi başına düşen maaşın asgari ücretin üçte birine eşit olması koşuluyla her ay düzenli olarak veriliyor. Ayrıca, 0-18 yaş arası çocukları olan haneye okul seviyesine göre ebeveynine ödeme yapılıyor.