PTT 7 Bin 608 TL Mayıs Ayı Yardımı 2024! Başvurular Başlıyor!

PTT 7 Bin 608 TL Mayıs Ayı Yardımı 2024! Başvurular Başlıyor!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı almaya hak kazananlara 7 bin 608 TL ödeme yapacak. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç vatandaşlara sosyal destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ihtiyaç sahiplerinin ekonomik olarak kalkındırılması hedefleniyor. Bakanlık, sosyal destek ödemeleri kapsamında evde bakım maaşı da veriyor. Evde bakıma muhtaç bireylerin ailelerine yapılan bu ödeme, vatandaşları oldukça rahatlatıyor. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte cevabı…

5e676b590f254426acd23b27-1.jpg

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 7 BİN 608 TL YARDIM

Devletin, vatandaşlara yönelik desteği devam ediyor ve özellikle yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kişilere yönelik sağlanan destekler önem taşıyor. Bu ödemeler, ailelerin maddi yükünü hafifletmeye ve ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşı almayı hak kazananlara 7 bin 608 TL ödeme yapıyor. Ödemeler, hak sahiplerinin banka sahiplerine yapıldığı gibi PTT şubelerinden de alınabiliyor.

Evde bakım maaşı alacak hak sahipleri, ödemelerin ne zaman yapılacağını e-Devlet sisteminden kontrol edebiliyor ve ayrıca SMS ile bilgilendiriliyor. Ödemeler her ayın 15'inden 31'ine kadar gerçekleşiyor ve bu ay da aynı dönemde yapılıyor.

Söz konusu destek programından yararlanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden bilgi alarak e-Devlet sisteminden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat giderek başvuru yapabiliyor.