Özgecan Cinayetine Zincirli Protesto

Özgecan Cinayetine Zincirli Protesto
Mersin’de Sosyalist Demokrasi Partili (SPD) 4 kız, Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek amacıyla kendilerini Mersin Adliyesi bahçesindeki demir korkuluklara zincirledi. Polis tarafından...

Mersin’de Sosyalist Demokrasi Partili (SPD) 4 kız, Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek amacıyla kendilerini Mersin Adliyesi bahçesindeki demir korkuluklara zincirledi. Polis tarafından zincirleri kesilerek gözaltına alınan 4 kız ile onların yanında gelen aynı partili kız, gözaltı sırasında polislere tekme ve tokat attı.
Sabah saatlerinde Zeytinli Bahçe Caddesi üzerinde bulunan Mersin Adliyesi bahçesinin demirine kendilerini zincirleyen 4 SDP’li kız sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kendilerini zincirleyen kızlara, çevreden geçen bazı vatandaşlar da destek verirken, bazıları ise tepki gösterdi. Yaklaşık 1 saat eylemlerini sürdüren kızlar, sloganlar atarak tepkilerini ortaya koydu.
Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk bir konuşma yaparak, eylemin sona ermesini, bugünün bu tür eylem yapma günü değil, Özgecan’a dua etme günleri olduğunu söyledi. Güvenlik Şube Müdürü’nün konuşması çevredeki vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, eylemci grup eylemlerini sonlandırmayacaklarını ifade ettiler. Bunun üzerine polis ekipleri zincirleri keserek, 4 kızı ve yanlarında bulunan aynı partiye bağlı bir kızı gözaltına aldı. Gözaltı sırasında kızların polislere tekme ve tokat attığı görüldü.
Gözaltı aracına bindirilen grup, emniyet müdürlüğüne götürüldü.