(özel Haber) Kuyumculara Dadanan Hırsız Yakalandı

(özel Haber) Kuyumculara Dadanan Hırsız Yakalandı
İstanbul’da, bir hafta içerisinde üç kuyumcudan altın ve bilezik çalan hırsız, girdiği son işyerinde çalışanlar tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.Olay, Sultangazi ve Bayrampaşa ilçelerinde geçen hafta meydana geldi. Sultangazi’de...

İstanbul’da, bir hafta içerisinde üç kuyumcudan altın ve bilezik çalan hırsız, girdiği son işyerinde çalışanlar tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.

Olay, Sultangazi ve Bayrampaşa ilçelerinde geçen hafta meydana geldi. Sultangazi’de 8 Mart 2013’te saat 16.30 sıralarında gerçekleşen ilk olay iddiaya göre şöyle oldu: 50. Yıl Mahallesinde müşteri kılığında bir kuyumcuya giren Abdurrahim İnce, eşine altın bilezik almak istediğini söyledi. Vitrindeki bilezikleri tek tek indiren işyeri sahibi Cihan Baş, bileziklerin özellikleri ve fiyatları hakkında bilgi verdi. Bir süre bilezikleri inceleyen İnce, özellikle gram ağırlığı daha çok olan 6 bin TL değerindeki iki bileziği bir süre inceledi.

KOŞARAK UZAKLAŞTI

Bu sırada işyeri sahibi ve çalışanlarının gözü önünde bilezikleri eline alan İnce, bir anda kapıya yöneldi ve işyerinden kaçarak uzaklaştı. Neye uğradığını anlamayan işyeri sahibi ve çalışanları kaçan şüpheliyi yakalamak için ardından koştu. Ancak, kendisini bekleyen bir otomobile binen şüpheli izini kaybettirdi.

KAMERA KAYITLARINI POLİSE TESLİM ETTİLER

Yaşanan olayın ardından güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen işyeri sahibi Cihan Baş, durumu polise ihbar ederek kaçan şüphelinin yakalanmasını istedi. Olay yerine gelen polisler, güvenlik kamera kayıtlarına el koyarak inceleme başlattı.

İşyeri sahibi Cihan Baş, şahsın eşine bilezik alacağını söylediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sonra gidip akşam saatlerinde geri geldi. Bileziklerin arasından en ağır olanları seçip en ağır olanlarına bakıyordu. Tabi şüphelendik ama müşteri sonuçta bilemiyoruz ki. Yani sonunda kapkaç yaptı. Kovaladık ama kendisini dışarıda başka bir araba bekliyormuş, binip kaçtı. Bayrampaşa ve Karadeniz Mahallesinde de kuyumcuları soymuş. Son işinde yakalanmış”

ŞÜPHELİ, SORUŞTURMA SÜRERKEN İKİNCİ OLAYA KARIŞTI

Elde edilen görüntüler Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde inceleme altına alınırken olaydan kısa bir süre sonra aynı şüpheli ikinci bir olaya karıştı. Karadeniz Mahallesine giden Abdurrahim İnce, yine müşteri kılığında girdiği kuyumcudan eşine bilezik almak bahanesiyle altın bilezikleri incelemeye başladı. Burada gram ağırlığı en fazla olan 20 bin TL değerinde 4 bileziği gözüne kestiren İnce, aynı yöntemle koşar adımlarla kapıya yöneldi ve kaçarak izini kaybettirdi. Şüphelinin ardından kovalayan işyeri sahibi ve çalışanları kaçan şüpheliyi yakalayamadı.

Aynı hafta içerisinde rotasını Sultangazi’den Bayrampaşa’ya çeviren Abdurrahim İnce, son işinde önce güvenlik kamerasına ardından işyeri çalışanlarına yakalandı. Burada da eşine altın bilezik almak bahanesiyle vitrindeki bileziklere yönelen İnce, bir süre altın bilezikleri tek tek inceledi ve fiyatlarını sordu. Bu sırada zaman zaman işyerindekileri kolaçan eden İnce, toplam 25 bin TL değerindeki kelepçe olarak tabir edilen iki altın bileziği aynı yöntemle çalmak istedi. Elindeki bileziklerle kapıya yönelen ve bir anda koşarak kaçmaya çalışan İnce, durumu fark eden işyeri çalışanlarının anında müdahalesiyle çok uzaklaşamadan yakalandı. Son işinde sokak ortasında yakalanan İnce, polise teslim edildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Kuyumcu dükkanı sahibi ve çalışanlarınca yakalanan ve ardından polise teslim edilen şüpheli Abdurrahim İnce, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde sorguya alındı. Geceyi emniyette geçiren şüpheli, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Bilezikleri incelerken cep telefonundan arandığını ileri süren şüpheli, gelen telefonun acil olduğunu gerekçe göstererek farkında olmadan işyerinden koşar adım çıktığını ve bunun da yanlış anlaşıldığını ileri sürdü. Ancak, girdiği üç işyerinde aynı kıyafet ve keple görüntülenen şüphelinin iddia ettiği gibi cep telefonuyla görüşme yaptığı bir ana rastlanmadı. Daha önce girdiği iki işyerinde de görüntülendiğini hesaba katmayan şüpheli alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Benzer suçtan çok sayıda sabıka kaydı bulunduğu tespit edilen Abdurrahman İnce, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.